Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Štrajk za ponedjeljak najavljuju djelatnici Hrvatskih željeznica. Prekidaju prometovanje u cijeloj Hrvatskoj. U strahu za svoja radna mjesta zahtijevaju da se novac prestane trošiti na puko održavanje tvrtki kćeri i počne ulagati u opstanak HŽ-a. Veće plaće više ne traže.


Od 10. 55 do 11.10 sati staju svi vlakovi. 'Upravo smo izabrali vrijeme kad najmanje ljudi putuju i kad najmanje vlakova ima na hrvatskim željeznicama, a oni će stati u to vrijeme', rekao je Branko Kreš, predsjednik Sindikata željezničara. No, mnogi građani s kojima smo razgovarali, pitaju se kako da stignu na posao. No, i HŽ-ovci su u strahu za svoj posao. 'Prvenstveno zbog katastrofalnog voznog reda, jer svakim danom se smanjuje broj putnika', objašnjava Kreš te dodaje da je druga stvar loše ulaganje u infrastrukturu. 'Stari kapaciteti vagona i lokomotiva razlog su nesrećama koje se događaju', smatra Kreš.

Vezani članci Savas Huseynoglu, očevidac željezničke nesreće kod Križevaca Turski radnik svjedočio strašnoj nesreći kod Križevaca: "Začuo sam snažan zvuk, poput bombe. Otišao sam na mjesto događaja vidjeti mogu li pružiti pomoć" Velika šteta nakon sudara dva teretna vlaka VIDEO Dvije osobe završile u bolnici nakon sudara dva teretna vlaka: Ispitat će se stanje pruge, promet se obustavlja na dva dana

Uprava HŽ-a još nema komentara jer, kažu, za prosvjed su doznali iz medija. Sindikalisti pak tvrde da su poslali zahtjeve i njima i premijerki i ministru prometa. U petak u 15 sati. Ali možda Uprava petkom nešto ranije odlazi s posla.