Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život izgubilo 307 osoba

Gotovo svaki dan na hrvatskim cestama život izgubi jedna osoba - Njih se to posebno tiče!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni ne smiju voziti automobil sami u noćnim satima!

Stravična nesreća pogodila je Novsku. Živote su izgubili mladić i djevojka starosti 18 i 17 godina. Gotovo svaki dan u 2014. godini život je na cesti izgubila jedna osoba.

Pročitajte i ovo Tomislav Nikolić imao prometnu nesreću Tomislav Nikolić Bivši predsjednik Srbije imao je prometnu nesreću Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet

Brzina u kombinaciji s neiskustvom, kumovali su stravičnoj prometnoj nesreći. Nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, mladić je naletio na vozilo iz suprotnog smjera. O jačini udarca, govore rasuti dijelovi, automobila.

Željko Marušić, prometni stručnjak ističe: 'Mladi vozači puni adrenalina i želje da se dokazuju u vožnji - to je jedna smrtonosna situacija i to je ova nesreća pokazala.'

Prema zakonu, za upravljač automobila jačeg od 80 kilovata ne smije sjesti osoba mlađa od 24 godine. Ne smije voziti više od 80 km na sat u naseljima. U noćnim satima ne smije voziti sama automobil. Stručnjaci kažu da bi i zakon trebalo izmijeniti, a policijske kontrole intenzivirati.

U sudaru kod Novske poginuli djevojka (17) i mladić (18)

'Represija na žalost ili na sreću može puno pomoći, policija je ona zadnja crta obrane i mislim da bi policija trebala svoje kontrole i akcije usmjeravati puno više k realnim, rizičnim okolnostima', ističe Marušić.

Prošle godine na hrvatskim cestama život je izgubilo 307 osoba. Godinu prije, bilo je 368 poginulih. Gotovo trećina od ukupnog broja preminulih u prometu su mladi do 29 godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene