Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prerada žice započela

Proradili strojevi u Željezari Split

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pogonu za hladnu preradu čelika splitske željezare, ponovno su se upalili strojevi!

454 radnika Splitske željezare HPČ-a (Hladne prerade čelika) danas ujutro počelo je s pripremom žice, za koju su se izborili višednevnim štrajkom glađu. Nakon više od godine dana konačno se opet pokrenula proizvodnja. 'Slušajte, ljudi su rekli da bi trebalo ponovno otvoriti šampanjac, eto sad znate kakav je to osjećaj', rekao nam je Dubravko Tomić, radnik Željezare Split.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ilegalni prelasci Europa diže bodljikavu žicu na granicama, a predlažu se i zajedničke ophodnje: "Čini nam se legitimnim" Slika nije dostupna Sastanak u Briselu EU: Nećemo financirati bodljikavu žicu i ograde protiv migranata na granici

>> Željezara Split bez jamstva: Stečaja u ovom trenutku neće biti

Preradit će žicu iz sjeverne luke koju su izborili štrajkom glađu. 'Mi je provučemo na svijetlo vučenu orebrenu žicu, izravnamo šipke, formiramo mrežu i dobivamo na kraju gotov proizvod, armaturnu mrežu koja se ugrađuje u betonske ploče, zidove i tako', objašnjava Tomićev kolega Branko Šuster. Sada je u pogonu oko 48 tona žice, a uskoro bi, nadaju se trebao stići i ostatak, što će ih zaposliti idućih mjesec dana.

'Ovo što je došlo to je jedna kap u moru vode, jer mi dvije i pol tisuće tona žice proizvedemo, znači ovo sve bude puno mreže, strašno bude, ne vidi se zgrada od mreže, a kad vidim ovo malo to je ništa', ističe njihov kolega Mijo Cvitanović. Svi su svjesni da je vrijeme za slavlje tek kad i započne puna proizvodnja, a za to treba naći novog vlasnika.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene