Nekad najveće domaće skijalište Bjelolasica ni ove godine neće ugostiti skijaše i turiste.


Iako se cijena stalno spušta, ponuda nema. S početnih 38 milijuna i 800 tisuća kuna, sada se Bjelolasica prodaje za 21 i pol milijun kuna. Ni takva cijena nije privukla ulagače, nedavno je propala i deveta javna dražba.

Vezani članci Ilustracija Lavina nastavlja odnositi živote: Poginulo je još pet ljudi, ukupno osam za vikend Slika nije dostupna Izgorio restoran 'Sabljaci' na Bjelolasici

Gospođa Nevenka sa sjetom gleda u nekad poznato skijalište, koje godinama zjapi prazno.

Staze potpuno prazne

Nekada pune skijaša, danas potpuno prazne.
 
U zlatno doba Bjelolasice u ovom turističkom kompleksu radilo je između 150 i 180 ljudi, unazad nekoliko godina, sve je pusto, prazno sve propada. Raspisuju se javne dražbe, traže investitori, ali bezuspješno.

Prije nekoliko dana održana je deveta po redu javna dražba za prodaju Bjelolasice, no na nju se nitko nije javio, očito da za 21,5 milijuna kuna nitko ne želi kupiti ovaj turistički biser.

"Tijekom cijele ove godine mi smo od potencijalnih investitora dobivali signale da samo čekaju sljedeću javnu dražbu da će se javiti, mogu reći da sam tužan", kaže Jure Turković, gradonačelnik Ogulina.

Politiku koja već godinama nema sluha za Bjelolasicu, gradonačelnik će pokušati uvjeriti da uz ulaganja oko 150 milijuna kuna priča može uspjeti.

"Pokušat ću ih uvjeriti da tako vrijedna državna imovina ne smije propadati, da je moramo staviti u funkciju", kaže Turković.

Projekti na stolu, ali se od njih odustalo

Isto je pokušavao i zadnji direktor HOC-a. Gotovi projekti bili su na stolu, a onda se kaže, bez objašnjenja odustalo od svega, unatoč golemim turističkim potencijalima.

"Odustali smo od potencijala da postanemo HOC koji neće biti samo centar za hrvatske sportaše, nego da pokažemo i ostalim zemljama kako može biti kvalitetan i funkcionalan olimpijski centar", kaže Tomislav Paškvalin, direktor HOC-a od 1997. do 2008.

I ne samo to, naglašava Paškvalin. Bjelolasica je trebala postati olimpijski centar u kojem će se razvijati kontinentalni, sportski i zdravstveni turizam.

Umjesto da su na skijalištu i zasnježuju stazu, ovi snježni topovi su izvan funkcije i čekaju neka bolja vremena  Kao i brojni skijaši, koji umjesto da skijaju kod kuće, zbog nemara politika, novac troše na stranim skijalištima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju