Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Projekt 'Stop radu na crno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici gradova potpisnika Sporazuma o aktivnostima na provedbi projekta 'Stop radu na crno', koji je prije godinu dana pokrenuo Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), danas su u kutinskom Gradskom poglavarstvu razgovarali o njegovom tijeku, te zaključili kako su već vidljivi prvi rezultati, priopćio je SSSH.


U projekt su uključena gradska poglavarstva Kutine, Karlovca, Ogulina, Ozlja, Bjelovara i Velog Lošinja, tvrtke koje su u vlasništvu tih jedinica lokalne uprave, te neke privatne tvrtke, koje su se obvezale da će odbiti suradnju s tvrtkama koje zapošljavaju radnike na crno.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!"

Sudionici sastanka ustvrdili su da se povećao broj inspekcijskih nadzora temeljem prijava podnesenih u sklopu projekta, a dogovoreno je osnivanje povjerenstva gradova koja će aktivno sudjelovati na primjeni potpisanih sporazuma. 

Dogovoreno je i pokretanje Internet stranice www.stopradunacrno.hr koji bi nudio sve informacije radu na crno, mogućnost anonimne prijave poslodavaca koji zapošljavaju na crno i pravno savjetovanje radnika, uz besplatni info telefon SSSH 0800 200 004 na koji građani svakim radnim danom od 10 do 13 sati mogu dobiti pravni savjet.

V. d. predsjednice SSSH-a Ana Knežević upozorila je da procijenjena porezna evazija u Hrvatskoj godišnje doseže čak osam milijardi kuna, čime se višestruko potkradaju država i građani, a budući je neplaćeni prekovremeni rad također jedna od oblika rada na crno, njime se sprječava otvaranje novih radnih mjesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene