Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Konačno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunce će, iako praćeno nižim temperaturama, obilježiti današnji dan. A sunčano bi trebalo biti i do kraja vikenda.

Hrvatsku će zahvatiti atlantska anticiklona i donijeti željeno proljepšanje vremena. Bliska sredozemna ciklona odmaknut će na istok.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Na Jadranu pretežno sunčano, u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Ujutro u kopnenim krajevima ponegdje kratkotrajna magla ili niski oblaci. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadni vjetar, na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 24 Celzijeva stupnja. Danas će tijekom jutra u većem dijelu Hrvatske nastupiti barem djelomično razvedravanje, a malo kiše može biti još u Slavoniji i možda u Dalmatinskoj zagori i dubrovačkom primorju. Zahladnjet će, a posebice upozoravamo na vrlo jak vjetar, buru i sjeverac na Jadranu.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji prevladavati sunčano, ali vjetrovito vrijeme. U Slavoniji s početka dana, ostaci kiše. Bit će malo hladnije nego danas, pa preporučujemo topliju odjeću. U Zagrebu ujutro prohladnih 8, a popodne ljepših 18 Celzijevih stupnjeva.

U Istri, na Kvarneru i velebitskom podgorju sunčano uz jaku buru, podno Velebita i olujnu. Neće biti toplo. U Gorskom kotaru i Lici malo oblaka, ali zato više vjetra, pa i hladnoće. Vjerojatno će mnogi grijati svoje domove.

U Dalmaciji pretežito sunčano, ali uz popodnevnu temperaturu oko skromnih 20 i malo više Celzijevih stupnjeva, što ne jamči raskošnu toplinu. Uz to, vrlo jak pa i olujan vjetar, bura i sjeverac. Treba se zaštititi od vjetra, pa će biti toplije.

FOTO Jesen nam je stigla!

More se prilično ohladilo zbog bure, posebice na sjeveru, pa je kupanje u njemu samo za odvažnije. Ako vrijeme nije za kupanje, jest za šetnju, pogotovo što je ultraljubičasto zračenje samo umjereno.

Sljedećih dana, jednostavno lijepo. Jutra na kopnu prohladna i mjestimice maglovita. Malo će zatopljeti. Ako vas zanima, na Zavižanu je snijeg okopnio.

Na Jadranu vedrine na pretek, topline dovoljno, a samo vjetra, bure i sjeverca, više nego što se želi i treba.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene