Za Vladu nije sporan dopis koji je procurio u javnost, a objavio ga je portal Index.hr, u kojem je vidljivo da se uoči aktualnog prijepodneva u Saboru "namještaju" pitanja za ministre i premijera.

Galerija +0 Premijer Plenković i ministri u Saboru (Foto: Dnevnik.hr)

Jasne upute na adrese ministarstava poslala je zamjenica predstojnika Ureda premijera Tena Mišetić.

U njima traži da uoči aktualca pošalju pitanje koje ministar želi da ga se pita, ali i pripremu za Andreja Plenkovića s mogućim negativnim temama iz njihovih resora, i to s unaprijed propisanim fontom slova.

Vezani članci Andrej Plenković u Saboru Prozvani sudac odgovorio Plenkoviću pa reagirao HDZ: "To je novi zlonamjerni spin" Katarina Peović, Andrej Plenković, Karolina Vidović Krišto Paljba po Plenkoviću: "Žao mi je što imam samo minutu da vam taj šalabahter razvalim", "Ponašate se kao Sanader"

U dopisu koji potpisuje traži se i da dostave 5 top stvari koje su napravili.

"Riječ je o internom dopisu i dogovoru koji nije neuobičajen i to kako bi se napravio podsjetnik na sve aktualne teme. Slična praksa bila je i u svim dosadašnjim Vladama", odgovorili su za Novu TV iz Vlade.

Poželjna pitanja Plenkoviću nisu sporna. "Riječ je o normalnoj pripremi aktualnog prijepodneva", kazao je premijer. I on je uključen u pripremu.

Bliska Plenkovićeva suradnica tražila je i za premijera, potencijalno neugodne teme - objašnjenje na jednoj stranici, unaprijed propisani font, veličina slova, pa i prored.

Nije ovo taktika svojstvena samo HDZ-u. Afirmativna pitanja u kojima se hvali rad Vlade nastajala su neovisno tko je bio na vlasti. Da su i oni od svoje većine mogli dobiti što su htjeli, ironično priznaje i bivši SDP-ov ministar Arsen Bauk.

"Ovakva vrsta pripreme je, ja bih rekao - normalna, ali ovakav način, tako vam je to u HDZ-u, kako bi rekla ministrica Murganić'', kaže Bauk.

U Vladi ne misle internim putem ispitivati kako je sporni dopis procurio, a javnost doznala za naručena pitanja kojima se veličaju uspjesi Vlade.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju