Šokantna priča iz Provjerenog o liječniku ortopedu iz KB Dubrava koji vrijeđa pacijente od sinoć je pokrenula pravu lavinu. Javljaju se deseci pacijenata koji imaju ista neugodna iskustva.

Galerija +0 Andrija Štrbek (Foto: Dnevnik.hr)

Ministar Kujundžić jutros je hitno poslao inspekciju u bolnicu. No, kako se dio pritužbi dogodio u vrijeme kad je Kujundžić bio ravnatelj KB Dubrava, pitali smo ga kako nije znao za incidente.

Vezani članci Kishore Joe Francis i Ilka-Cristian Niemi Indijcu je ovo obećana zemlja, Finac se zaljubio u Hrvatsku: Jesu li stranci rješenje za gorući hrvatski problem? Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 2 Zagrebački liječnik iz noćne more: "Pitao me je li me muž, kada me prvi put j***, to učinio sprijeda ili zg***... Izašla sam ponižena"

Reagirala je i liječnička komora, udruge pacijenata, ali otkrivamo i neka nova svjedočanstva šokiranih pacijenata.

Pokazalo se da Lana Tovarlaža Žugec i Ivica Milanja nisu jedini. Nakon ispovijesti tih ljudi u Provjerenom, javilo nam se još na desetke sa sličnim iskustvima. Pregled kralježnice kod njega je napravio i Andrija Štrbek.

"Šta bi vi htjeli? Snimanje? Ma ne nemojte, vi bi trošili državni novac. Ma nemojte, veli. Hoću izvaditi papire iz Zaboka specijalističke, a on veli ne zanima to mene, a i tam ste trošili državni novac", priča nam gospodin Štrbek.

Bezobrazan i prost bio je i prema Olgi Hodko iz Zagreba. "P**** materina, slobodno velim? Šta ćeš ti meni tu komandirati", prepričava nam ispad liječnika iz noćne more gospođa Olga. "Ovako se bezobrazno ponašati, rekla sam mu da nema karakter jednoga doktora", dodaje.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, jutros je poslao inspekciju u bolnicu. Ali nije htio odgovarati na naša pitanja. On je 8 godina bio ravnatelj bolnice Dubrava, dakle šef kontroverznom liječniku. Iako nam pacijenti govore kako su prijavljivali liječnika i u to vrijeme - on tvrdi suprotno. U bolnici također nisu htjeli pred kameru. Oglasila se jedino liječnička komora.

"Nikakav zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka i stručnog nadzora nad liječnikom nije primljen u komori.A jasno kada bude primljen, da će komora postupati sukladno svojim ovlastima", dio je odgovora iz HLK.

Bolnica je liječniku izdala 5 pismenih upozorenja zbog ponašanja prema pacijentima. Ali, o tome dalje iz bolnice nikoganisu obavijestili. U udruzi pacijenata smatraju to propustom bolnice.Tim više jer se liječnik na upozorenja oglušivao svaki put.

"Mora se znati koliko puta netko može dobiti opomenu za svoje, ponavljano opetovano isto ponašanje da bi dobio otkaz.Kad bi dobio otkaz onda je pitanje što s tim, ne može bit slobodan na tržištu rada ako ponavlja ista djela", kaže Jasna Karačić, predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata.

"Jednog trena, ovo mi je sad stvarno neugodno reći zato što sam to i naporavila, mi je rekao da se primim za č***, ja sam rekla molim? Ne razumijem o čemu pričate? On mi je rekao šta niste dobro čuli? Primite se za č***. Zašto, šta u P.M., zašto?", kaže gospođa Lana s početka čitave priče.

Je li riječ tek o nemaru ili namjernom zataškavanju utvrdit će se vrlo brzo. Pacijenti zahtijevaju odgovornost svih u sustavu koji su omogućavali da se ovakvo zlostavljanje događa godinama. Prozvani liječnik, unatoč brojnim pokušajima da iznese svoju stranu priče, nije se oglašavao.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju