Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova neugodna iskustva

Priča iz Provjerenog pokrenula lavinu reakcija: Nova svjedočanstva o liječniku iz pakla

Andrija Štrbek (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Štrbek (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Štrbek (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Šokantna priča iz Provjerenog o liječniku ortopedu iz KB Dubrava koji vrijeđa pacijente od sinoć je pokrenula pravu lavinu. Javljaju se deseci pacijenata koji imaju ista neugodna iskustva.

Ministar Kujundžić jutros je hitno poslao inspekciju u bolnicu. No, kako se dio pritužbi dogodio u vrijeme kad je Kujundžić bio ravnatelj KB Dubrava, pitali smo ga kako nije znao za incidente.

Pročitajte i ovo Provjereno: Domovinski pokret - 1 Donosi Provjereno Stručnjaci zgroženi programom Domovinskog pokreta: "Učenice ćemo podučavati kako da budu samo majke i domaćice, a učenike kako da budu samo očevi i ratnici?" Kineska tvornica u Vrginmostu Donosi Provjereno Tope i prerađuju plastiku u središtu mjesta, građani tvrde: "Truju nas, povraćamo od tog smrada! Iz vreća ispadaju štakori, živi i mrtvi"

Reagirala je i liječnička komora, udruge pacijenata, ali otkrivamo i neka nova svjedočanstva šokiranih pacijenata.

Pokazalo se da Lana Tovarlaža Žugec i Ivica Milanja nisu jedini. Nakon ispovijesti tih ljudi u Provjerenom, javilo nam se još na desetke sa sličnim iskustvima. Pregled kralježnice kod njega je napravio i Andrija Štrbek.

"Šta bi vi htjeli? Snimanje? Ma ne nemojte, vi bi trošili državni novac. Ma nemojte, veli. Hoću izvaditi papire iz Zaboka specijalističke, a on veli ne zanima to mene, a i tam ste trošili državni novac", priča nam gospodin Štrbek.

Bezobrazan i prost bio je i prema Olgi Hodko iz Zagreba. "P**** materina, slobodno velim? Šta ćeš ti meni tu komandirati", prepričava nam ispad liječnika iz noćne more gospođa Olga. "Ovako se bezobrazno ponašati, rekla sam mu da nema karakter jednoga doktora", dodaje.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, jutros je poslao inspekciju u bolnicu. Ali nije htio odgovarati na naša pitanja. On je 8 godina bio ravnatelj bolnice Dubrava, dakle šef kontroverznom liječniku. Iako nam pacijenti govore kako su prijavljivali liječnika i u to vrijeme - on tvrdi suprotno. U bolnici također nisu htjeli pred kameru. Oglasila se jedino liječnička komora.

"Nikakav zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka i stručnog nadzora nad liječnikom nije primljen u komori.A jasno kada bude primljen, da će komora postupati sukladno svojim ovlastima", dio je odgovora iz HLK.

Bolnica je liječniku izdala 5 pismenih upozorenja zbog ponašanja prema pacijentima. Ali, o tome dalje iz bolnice nikoganisu obavijestili. U udruzi pacijenata smatraju to propustom bolnice.Tim više jer se liječnik na upozorenja oglušivao svaki put.

"Mora se znati koliko puta netko može dobiti opomenu za svoje, ponavljano opetovano isto ponašanje da bi dobio otkaz.Kad bi dobio otkaz onda je pitanje što s tim, ne može bit slobodan na tržištu rada ako ponavlja ista djela", kaže Jasna Karačić, predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata.

"Jednog trena, ovo mi je sad stvarno neugodno reći zato što sam to i naporavila, mi je rekao da se primim za č***, ja sam rekla molim? Ne razumijem o čemu pričate? On mi je rekao šta niste dobro čuli? Primite se za č***. Zašto, šta u P.M., zašto?", kaže gospođa Lana s početka čitave priče.

Je li riječ tek o nemaru ili namjernom zataškavanju utvrdit će se vrlo brzo. Pacijenti zahtijevaju odgovornost svih u sustavu koji su omogućavali da se ovakvo zlostavljanje događa godinama. Prozvani liječnik, unatoč brojnim pokušajima da iznese svoju stranu priče, nije se oglašavao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene