Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon priče Provjerenog

Ministar Kujundžić poslao inspekciju u KB Dubrava zbog problematičnog liječnika

Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 1
Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 1 Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 1 Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 2 Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 3 Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 4 Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno +1 Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 5 Galerija 1/6 >>
Ministar zdravstva Milan Kujundžić poslao je u KB Dubrava zdravstvenu inspekciju nakon što je u Provjerenom emitirana priča o vulgarnom ponašanju ortopeda iz te ustanove.

Kujundžić je rekao kako je u bolnicu poslao inspekciju i zatražio očitovanje o cijelom slučaju, a u bolnici kazuju da ne podržavaju bilo kakav oblik neprofesionalnog ponašanja svojih zaposlenika. Podsjećamo, o vulgarnom ponašanju ortopeda iz KB-a Dubrava svjedočilo je dvoje pacijenata u emisiji Provjerenom.

Ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić kaže kako su zaprimili u siječnju pritužbu jedne pacijentice zbog neprimjerenog ponašanja jednog liječnika zaposlenog u toj ustanovi. "Povodom podnesene prijave, odmah sam telefonski kontaktirao pacijenticu kojoj sam se ispričao u ime KB-a te sam osnovao povjerenstvo radi utvrđivanja osnovanosti optuže", rekao je Marušić.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Iz Hrvatske liječničke komore tvrde kako su prvu informaciju o ovom slučaju dobili iz medija i da dosad nije stigao zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka pred Časnim sudom vezano za taj događaj. Ako se utvrdi da su navodi iz pritužbe istiniti, protiv prijavljenog liječnika bit će izrečene odgovarajuće mjere, sukladno Pravilniku o radu KB-a Dubrava i Zakonu o radu. O svemu će, po potrebi, biti obaviještena Hrvatska liječnička komora (HLK), koja je ovlaštena pokrenuti i provesti disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja liječnika.

Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 1 Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno

HLK je u kontaktu s Upravom bolnice i očekuje izvješće temeljem kojeg će postupati sukladno svojim ovlastima, kaže u priopćenju predsjednik HLK-a Trpimir Goluža. Ističe kako je HLK samostalna, neovisna, staleška i strukovna organizacija sa svojstvom pravne osobe i javnim ovlastima, koja razmatra predmete iz područja stručnog rada i etičkog postupanja liječnika. "Ako Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju ili Povjerenstvo za stručna pitanja i nadzor HLK-a utvrdi postojanje elemenata kršenja etike ili medicinske deontologije, ili postojanje naznaka nestručnog obavljanja liječničke profesije, tada na temelju tog mišljenja podnositelj prijave može pokrenuti disciplinski postupak pred Časnim sudom", navodi se u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene