Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oslobađajuća presuda Haškog suda bivšim visokim dužnosnicima Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije uvreda je svim žrtvama ubijenim u Domovinskom ratu, komentirao je Ivan Kovačić, predsjednik Udruge vukovarskih branitelja 'Vukovar 91.' i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.


Predsjednik udruga vukovarskih branitelja Ivan Kovačić je rekao kako je 'Haški sud dokazao još jednom kako je prije svega politički sud', te dodao. 'Ne razumijem zašto se uporno u Hagu pokušava dokazati da smo mi, koji smo se branili, krivci za rat, a ne oni koji su nas napadali i bili agresori', rekao je Kovačić, ukazavši na to da se sličan ishod mogao naslutiti iz dosadašnjeg ponašanja Haškog suda.

'Kad su kaznu izbjegli i puno veći zločinci za rušenje Vukovara i ubijanje civila u ovome gradu 1991. godine, koga treba čuditi što su krivnje oslobođeni Stanišić i Simatović?', upitao se Kovačić.

Vezani članci Ilija Vučemilović Šimunović Branitelji nezadovoljni novim Zakonom o civilnim stradalnicima u ratu: "Danas je to civilizacijski iskorak, a ja mislim da je pogrešna politika, izdajnička" Obnovljen Vukovarski vodotoranj - 6 Otvara se obnovljeni Vukovarski vodotoranj, branitelji zadovoljni povratkom simbola otpora: „Nama to puno znači..."

>>Srebreničke majke razočarane i šokirane presudom Stanišiću i Simatoviću

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak smatra Stanišića i Simatovića iznimno odgovornima za agresiju na Vukovar 1991. godine.

'Riječ je o ljudima koji su osmislili i proveli sve ono što nam se događalo prije same agresije. Obučavali su ljude koji su potom slani u Vukovar kako bi činili razne zločine i unosili nemir među stanovnike grada', tvrdi Rehak, dodajući kako su Stanišić i Simatović bili 'glavni pokretači', koji su agresiju na Vukovar izvršili i prije samog napada bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook