Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajci šmrkali kokain?

Sakoman nakon šokantnih izjava u DORH-u: "Pretvaramo se u kokoko-državu"

Slavko Sakoman
Slavko Sakoman Foto: Željko Puhovski/Cropix
Psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti Slavko Sakoman jutro provodi u prostorijama DORH-a u Zagrebu, nakon što je jučer govorio o policajcima koji su navodno tijekom službe konzumirali drogu.

"Očekujem da će me puno više pitati nego što ću reći. Jučer sam za N1 rekao tu priču, nije fokus na mojim motivima. Žao mi je tih mladih ljudi koji će možda imati neke poteškoće. U fokusu je naprosto ukazivanje na istinu koja se tiče građana Hrvatske", rekao je danas Slavko Sakoman prije ulaska u prostorije DORH-a.

Tamo je pozvan na razgovor nakon što je jučer šokirao pričom o policajcima koji su na intervenciji nudili i šmrkali kokain. Prema njegovim tvrdnjama, dva policajca i policajka stigli su na Staru godinu u stan u Zagrebu jer su se susjedi žalili na glasnu glazbu. Jedan od policajaca izvadio je i okupljenima ponudio kokain, a počastili su se i on i policajka. Treći, navodno sin visokog dužnosnika, drogu nije probao. 

Sindikat policije oštro je reagirao, kažu da se stigmatizira cijela struka i da se takve informacije trebaju prijaviti policiji, a ne se neprovjerene iznositi. Sakoman je uvjeren da je sve istina, a motiv mu je, kaže, da upozori na problem ovisnosti u društvu.

Tvrdi da ne zna je li naštetio ugledu policije ako se situacija koja se ne bi smjela dogoditi jednostavno dogodila.

"Ja ne mogu negirati mogućnost da je duboka istina drugačija. Ali jedan spontani iskaz majke koja je pala na 50 kila jer joj je sin recidivirao…" govori.

Na pitanje je li pokušao službenim kanalima prijaviti policijske službenike, odgovorio je: "Da sam to učinio samo tako, diskretno, pojeo vuk magare. Procijenio sam da je javni interes toliki da sam to odlučio podijeliti s televizijom."

Pročitajte i ovo Ilustracija Policajci se drogirali? Zagrebačka policija o šokantnim izjavama dr. Sakomana: "Odmah smo poduzeli sve mjere"

Pročitajte i ovo Ilustracija U ŠIBENIKU Uhvaćeni s prstima u pekmezu: Zaustavila ih policija pa iz auta počeli bacati drogu

Kaže da godinama upozorava na problem. Pisao je premijeru, ministru Božinoviću...

"Mi se pretvaramo u kokoko-državu, državu korupcije, kokaina i kocke. Zašto nisu pokrenute saborske rasprave o tome, zašto moji kolege psihijatri nisu ni riječ rekli o tom problemu…" kaže Sakoman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene