Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju saznanja

Policajci šmrkali kokain? Oglasio se i Sindikat: "Ovako se stigmatizira policijske dužnosnike"

Sindikat policije Hrvatske reagirao je na tvrdnje o policajcima koji su na Staru godinu na intervenciji u Zagrebu šmrkali kokain. Kažu kako se na taj način stigmatizira rad cijele policije.

"Sindikat policije Hrvatske dosad nije imao nikakvih saznanja o policijskoj intervenciji o kojoj je danas u programu jedne televizijske kuće govorio dr. Slavko Sakoman te time, nažalost, nanio štetu svim policijskim službenicima koji odgovorno obavljaju svoje dužnosti. Žalosti nas da je dr. Sakoman u javnosti ispričao priču za koju je saznao iz treće ruke, bez ikakvih dokaza te da cijeli slučaj nije ranije prijavio policiji kako bi sve na vrijeme istražilo", priopćenjem se oglasio i Sindikat policije Hrvatske.

Reagirali su na tvrdnje prema kojima su policajci na dužnosti šmrkali kokain. Navodno su tri na Staru godinu bila pozvana na intervenciju u stan zbog glasne glazbe, a tamo je jedan od njih ponudio kokain. Policajac i policajka su ga i sami konzumirali, dok je treći policajac s intervencije, navodno sin državnog dužnosnika, drogu odbio. 

"Priča o policijskim službenicima koji su na intervenciji na Staru godinu navodno konzumirali kokain, koju je dr. Sakomanu iznijela majka dugogodišnjeg ovisnika, prije nego se provedu relevantne provjere baca sjenu na rad cijele policije. Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu dr. Sakoman je trebao znati koliko je nezgodno iznositi neprovjerene paušalne priče i koliko ovakvo generaliziranje može stigmatizirati policijske službenike", isituče sindikat u priopćenju. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Policajci se drogirali? Zagrebačka policija o šokantnim izjavama dr. Sakomana: "Odmah smo poduzeli sve mjere"

Pročitajte i ovo Ilustracija U ŠIBENIKU Uhvaćeni s prstima u pekmezu: Zaustavila ih policija pa iz auta počeli bacati drogu

Napominju kako priča bez konkretnih pojedinaca i prijave policiji može biti samo u kategoriji urbanih legendi ili nevjerojatnih događaja.

"Za koje nitko nije siguran jesu li se ili nisu dogodili, pa tako i u ovom slučaju niti javnost niti dr. Sakoman ne mogu sa sigurnošću znati ili tvrditi da se navedeni događaj zaista dogodio, dok se isti ne prijavi i ne istraži", kažu.

Podsjećaju kako je Sakoman rekao kako ne bi želio da niti jedna obitelj spomenutih djelatnika MUP-a pretrpi štetu, no u Sindikatu postavljaju pitanje je li iznoseći ovu priču razmišljao o šteti koja se nanosi svim drugim policajcima i njihovim obiteljima. Kažu kako ne trebaju takav tip solidarnosti. Sakomana pozivaju da sve prijavi policiji.

"Sindikat policije Hrvatske oštro osuđuje sve potencijalne nezakonite radnje policijskih službenika, no želimo naglasiti kako je prvo potrebno istražiti cijeli slučaj i utvrditi stvarne činjenice kako se ne bi nepotrebno bacala sjena na rad svih policijskih službenika koji svaki dan na dužnosti riskiraju svoje živote za naše sugrađane", zaključuju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene