Matija Raos boluje od zloćudnog tumora (Fotografije ustupljene na korištenje portalu Dnevnik.hr)
Matija Raos boluje od zloćudnog tumora (Fotografije ustupljene na korištenje portalu Dnevnik.hr)

Dizajneru, kreativcu te aktivistu za prava freelancera, Matiji Raosu, prošle je godine dijagnosticiran zloćudni tumor. Nažalost, izgubio je bitku s teškom bolesti.


"Matija Raos je jučer zauvijek zaspao. U 14.50 sati, 26. kolovoza, naš je Matija napustio ovaj svijet. Njegova hrabrost, upornost, strast za životom, obiteljska i prijateljska ljubav, kao i neograničena podrška nisu pomogli pobijediti bolest. Njegova empatija i volja da uvijek bude ruka pomoći zauvijek će živjeti kroz svaku osobu koju je dotaknuo i kroz životno djelo koje nama ostavlja, Matijina energija zauvijek će biti s nama", objavilo je u ponedjeljak na svojim Facebook stranicama Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca.

Vezani članci Rutger Hauer (Foto: Getty Images) U 75. godini preminuo legendarni zlikovac iz "Blade Runnera" Richard Carter (Foto: IMDB) Nezaboravni glumac iz "Pobješnjelog Maxa" i "Velikog Gatsbya" preminuo u 66. godini

Podsjetimo, sredinom ljeta prošle godine mladom Matiji, koji je bio pokretač incijative Coworking Croatia i predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, je dijagnosticiran zloćudni tumor. Vrlo brzo pokrenuta je velika akcija prikupljanja financijske pomoći za njegovo liječenje.

Nažalost, Matija je izgubio bitku s teškom bolesti.