Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška prometna nesreća

Grozna vijest iz Klaićeve: Preminulo dijete koje je jučer stradalo u naletu kamiona

Klaićeva bolnica
Klaićeva bolnica Foto: Ranko Suvar/Cropix
U prometnoj nesreći kraj Virovitice u srijedu je u naletu kamiona stradalo dijete koje je zbog teških ozljeda prebačeno u Klaićevu bolnicu u Zagreb.

Dijete (8) koje je u srijedu nastradalo u naletu kamiona u Ulici braće Radića u Turanovcu preminulo je u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, potvrdili su za DNEVNIK.hr iz te bolnice.

Kako je izvijestila PU virovitičko-podravska, do nesreće je došlo kada se 34-godišnji vozač teretnog vozila koprivničkih oznaka kretao neprilagođenom brzinom da može vozilo pravovremeno zaustaviti u slučaju incidentne situacije.

"Prilikom toga je došlo do udara desne bočne strane teretnog vozila u školsku torbu i tijelo dječaka koji se pješice kretao uz rub kolnika u istom smjeru, te pada dječaka na kolnik", prenosi portal izvješće policije koja je nakon očevida zaključila da se teretno vozilo kretalo dijelom prometnice na kojemu je zabranjeno kretanje te kategorije vozila. To je označeno i znakom.

"Temeljem uvida u tahografski zapis iz teretnog vozila utvrđeno je da se neposredno prije prometne nesreće kretalo brzinom za oko 10 km/h većom od za naseljeno mjesto prometnim pravilom dopuštenih 50 km/h, a izvršenim izvanrednim tehničkim pregledom vozila u Stanici za tehnički pregled na vozilu su utvrđeni veći nedostaci okarakterizirani kao opasni, no radilo se o tehničkim nedostacima koji nisu imali utjecaja na tijek događanja ove prometne nesreće", piše u priopćenju policije.

Protiv vozača vozila slijedi podnošenje kaznene prijave.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene