Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica sisačke Udruge oboljelih od karcinoma Mirjana Glavnik preminula je sinoć u 54. godini u svom domu u Galdovu u Sisku, priopćeno je danas iz Udruge.


Svojim odvažnim istupima Mirjana Glavnik otvorila je novu stranicu brige o zdravlju građana Siska, kaže se u priopćenju Udruge.

Vezani članci Josip Mrgan, ravnatelj ŠRC Sisak Sisački HDZ zbog korone zatražio ostavku ravnatelja sportskog centra: "Tko će preuzeti odgovornost za ugrožavanje zdravlja zaposlenika?" Sisak - 2 Kako živi grad uništen potresom? "Obećavaju da će vratiti mlade, ali nitko od mojih prijatelja to ne planira"

Iz Udruge podsjećaju da je Mirjana Glavnik na konferenciji za
novinare u siječnju ove godine, unatoč teškom zdravstvenom stanju i kemoterapijama, govorila o problemu industrijskog onečišćenja i njegovom štetnom utjecaju na zdravlje ljudi u Sisku a kao zagađivače označila je Rafineriju, Termoelektranu i kemijsku industriju Herbos u Sisku.

Udruga oboljelih od karcinoma, čije je osnivanje bilo najavljeno na toj konferenciji za novinare, osnovana je 7. veljače u hotelu Panonija u Sisku, a Mirjana Glavnik jednoglasno je izabrana za predsjednicu udruge, kaže se u priopćenju.