Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader u nedjelju je u Milanu primio uglednu međunarodnu nagradu Vittorino Colombo, izvjestio je iz Milana glasnogovornik Vlade Ratko Maček.


Nagrada, koju već deset godina dodjeljuje Fondacija Vittorino
Colombo, nosi ime nekadašnjeg predsjednika talijanskog Senata i istaknutog katoličkog političara, a dodjeljuje se za doprinose demokraciji i širenje autentičnih vrijednosti politike usmjerene na solidarnost i suradnju među narodima.

Vezani članci Irena Žilić Irena Žilić u potpuno drugačijem ambijentu na dodjeli nagrada Rock&Off: "Drago mi je da sam imala priliku biti dio toga" Alemka Markotić i Natalija Prica I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine''

Za ovogodišnjeg dobitnika nagrade jednoglasno je izabran hrvatski premijer Ivo Sanader koji je, kako se uz ostalo navodi uz obrazloženju, "čovjek mira i čovjek Europe, čovjek koji je otvorio vrata Hrvatske prema Europi, koji je pokrenuo gospodarske reforme i pridonio demokratskim procesima i solidarnosti".

Među dosadašnjim dobitnicima nagrade ističu se bivši češki
predsjednik Vaclav Havel, bivši državni tajnik Svete stolice kardinal Angelo Sodano, bivši tajnik UN-a Butros Butros Gali, bivši poljski premijer Jerzy Busek i drugi.

Premijer Sanader u subotu navečer održao je i predavanje "Hrvatska na putu prema euroatlantskim integracijama" na kojemu se okupilo dvjestotinjak uglednih gospodarstvenika i političara iz tog dijela Italije.

Premijer je govorio o hrvatskom putu prema Europskoj uniji,
demokratskim, gospodarskim i socijalnim standardima kao vrijednostima koje Hrvatska već živi te koje su zajedničke vrijednosti u ujedinjenoj Europi i drugim euroatlantskim integracijama poput NATO-a.

Premijer Sanader odgovarao je i na niz pitanja gospodarstvenika vezanih uz gospodarsku situaciju kao i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku za što postoji veliki interes talijanskih gospodarstvenika, istaknuo je Maček.