Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Premijer Sanader primio nagradu Vittorino Colombo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader u nedjelju je u Milanu primio uglednu međunarodnu nagradu Vittorino Colombo, izvjestio je iz Milana glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

Nagrada, koju već deset godina dodjeljuje Fondacija Vittorino
Colombo, nosi ime nekadašnjeg predsjednika talijanskog Senata i istaknutog katoličkog političara, a dodjeljuje se za doprinose demokraciji i širenje autentičnih vrijednosti politike usmjerene na solidarnost i suradnju među narodima.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Barbara Štrbac - 3 U Kazahstanu Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac dodijeljena međunarodna novinarska nagrada za izvještavanje iz Turske: "Drago mi je da je netko prepoznao naš rad"

Za ovogodišnjeg dobitnika nagrade jednoglasno je izabran hrvatski premijer Ivo Sanader koji je, kako se uz ostalo navodi uz obrazloženju, "čovjek mira i čovjek Europe, čovjek koji je otvorio vrata Hrvatske prema Europi, koji je pokrenuo gospodarske reforme i pridonio demokratskim procesima i solidarnosti".

Među dosadašnjim dobitnicima nagrade ističu se bivši češki
predsjednik Vaclav Havel, bivši državni tajnik Svete stolice kardinal Angelo Sodano, bivši tajnik UN-a Butros Butros Gali, bivši poljski premijer Jerzy Busek i drugi.

Premijer Sanader u subotu navečer održao je i predavanje "Hrvatska na putu prema euroatlantskim integracijama" na kojemu se okupilo dvjestotinjak uglednih gospodarstvenika i političara iz tog dijela Italije.

Premijer je govorio o hrvatskom putu prema Europskoj uniji,
demokratskim, gospodarskim i socijalnim standardima kao vrijednostima koje Hrvatska već živi te koje su zajedničke vrijednosti u ujedinjenoj Europi i drugim euroatlantskim integracijama poput NATO-a.

Premijer Sanader odgovarao je i na niz pitanja gospodarstvenika vezanih uz gospodarsku situaciju kao i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku za što postoji veliki interes talijanskih gospodarstvenika, istaknuo je Maček.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene