Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Iza nas je teška godina'

Premijer Milanović u novogodišnjoj poruci pozvao na jedinstvo i slogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović uputio je u utorak građankama i građanima Republike Hrvatske novogodišnju poruku ističući kako je iza nas teška godina, ali i dodao da je za promjene potrebno vrijeme te naglasio kako su nam jedinstvo i sloga potrebni više nego ikad.

"Iza nas je teška godina, godina katastrofalnih poplava, koje su odnijele tri ljudska života, unesrećile tisuće građana i ostavile ih bez imovine i domova. No, ta je nesreća pokazala da se možemo okupiti oko zajedničkog cilja i ponosan sam zbog humanosti, solidarnosti i učinkovitosti koju su iskazali naši građani, državne institucije i službe. Hrvatska je ponovno bila ujedinjena i velikim srcem pohrlila pomoći obiteljima u nevolji", rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je

Poručio je da su nam "jedinstvo i sloga potrebni više nego ikad". "Vjerujem da je put kojim smo krenuli dugoročno najbolji za našu zemlju i njezine građane. Odlučili smo se za trajne promjene i temeljne reforme nužne da bi Hrvatska mogla funkcionirati kao moderna i ekonomski napredna država. Odbili smo radikalan put koji bi možda bio brži, ali bi stvorio novu vojsku nezaposlenih i novu društvenu nejednakost. Izabrali smo mjere koje ne dovode do trenutačnih rezultata, ali je njihova vrijednost u postavljanju zdravih temelja za održiv, dugoročan, stabilan rast i razvoj i bolju budućnost svih hrvatskih građana. Za takve je promjene potrebno vrijeme. Potrebna je i hrabrost, pa unatoč tome što je Vlada suočena s velikim otporima i kritikama, nastavlja odgovorno raditi ono što je dobro za zemlju i sve njezine građane. To je razlog zbog kojeg smo preuzeli vođenje ove zemlje i naš jedini interes", naglasio je Milanović.

Istaknuo je i da "rezultati postoje i sve su vidljiviji". "Hrvatska je danas zemlja u kojoj su javne financije uredne i transparentne. Rast izvoza i rast industrijske proizvodnje nepobitne su činjenice. Brojnim mjerama, pa i poreznim rasterećenjima, trudimo se i u ovim okolnostima olakšati život građanima, te uvijek štitimo socijalno najugroženije. Nitko od njih neće ostati bez svojih prava. Posebno ističem branitelje i još jednom ponavljam da ova Vlada nije oduzela ni ukinula i da neće oduzeti ili ukinuti nijedno braniteljsko pravo i povlasticu. Ljudi koji su branili Hrvatsku i za nju žrtvovali svoje živote i zdravlje, zaslužuju ne samo našu zahvalnost, nego pomoć i zaštitu države. Vlada stoji iza branitelja", ustvrdio je Milanović.

Podsjetio je i da su ugovoreni vrijedni projekti koje će financirati Europska unija. "Nezaobilazni smo u svakom geostrateškom političkome planu i imamo sve temelje postati važno energetsko čvorište", dodao je.

"Na početku godine koja je ispred nas, uvjeren sam da će hrvatski građani zamijetiti da se Vlada odgovorno bori za budućnost zemlje, za ekonomski prosperitet i bolji životni standard. Otvaramo put oporavku, stabilnome rastu i stvaramo državu reda. To nije lagan posao i, nakon godina rastakanja, ne može se ostvariti u samo jednom mandatu. Zato nam je i dalje neophodno vaše razumijevanje, povjerenje i strpljenje, ali i vaša istinska volja za promjenama. Jedino tako ćemo moći iskoristiti sve potencijale naše zemlje i promijeniti zajedničku budućnost nabolje. S uvjerenjem da će godina koja dolazi potvrditi da smo na pravome putu, svim hrvatskim građankama i građanima, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, želim sve najbolje u novoj 2015. godini", poručio je premijer Milanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene