Premijer Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića dužnosti ministra zdravstva i obratio se javnosti.

Galerija


''Danas sam razriješio ministra Kujundžića, obavili smo razgovor jučer i imao je prigodu objasniti javnosti'', rekao je premijer Andrej Plenković. Rekao je da je Ministarstvo zdravstva važno jer se sad moramo pripremati za zaštitu od koronavirusa, a Kujundžić se morao baviti drugim stvarima koji s tim nemaju veze.

Vezani članci Sjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje o prijavama protiv premijera Plenkovića sjednica Vijeća za elektroničke medije Zbog Indexova pop-upa Vijeće za elektroničke medije zaprimilo pritužbe HDZ-a i jedne osobe

Premijer je rekao da mu Kujundžić nije predočio nikakve papire. Nije htio reći tko će naslijediti Kujundžić, dodao je da će to otkriti sutra. ''Ne znam'', tako je odgovorio na pitanje je li Kujundžić kriv za sve afere koje mu se stavljaju na teret. Objasnio je da mu je jedino bitno da Vlada funkcionira. O tvrdnjama Kujundžića da su mu prijetili Plenković nije htio govoriti.

Andrej Plenković
Milan Kujundžić i Andrej Plenković Foto: Goran Stanzl/Pixsell

''Nemam pojma što je rekla bivša premijerka, ali ja sam uz nju bio do kraja'', osvrnuo se na primjedbu Jadranke Kosor da je ovo već 14. ministar koji je otišao i da je odgovornost i na Plenkoviću.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić jučer je poručio da neće podnijeti ostavku, već je s premijerom dogovorio da daje mandat na raspolaganje kako bi imao vremena dokazati svoju nevinost.

Na početku konferencije rekao je da nije učinio ništa sporno te je "šlampavo" ispunio imovinsku karticu. Ustvrdio je da mu afere s nekretninama "pakiraju interesne skupine".

Mogu li Milanović i Plenković naći zajednički jezik? ''On se loše nosi s kritikama'' I Ispod radara