Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREGLED TJEDNA

Tjedan u političkoj ofenzivi: Od Bandićevih kritika do skandaloznog istupa Aleksandra Vučića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan je, između ostalog, obilježila izjava srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je Oluju usporedio s holokaustom. U političkoj ofenzivi je i gradonačelnik Milan Bandić, koji je tjedan proveo dijeleći kritike i vrijeđajući novinare koji mu postavljaju neugodna pitanja. Protekle dane obilježio je i najavljeni štrajk radnika Croatia Airlinesa, koji je zaustavljen odlukom Županijskog sudau Zagrebu.

Već visoku temperaturu dodatno je usijao skandalozni istup srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je Oluju usporedio s holokaustom. Hrvatska strana nije prešla preko oštre retorike, no najjače je odjeknula šutnja Milorada Pupovca, koji je Vučićev govor u Bačkoj Palanci odslušao.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Pezo Moskaljov Najvažniji događaji Tjedni pregled Ivane Pezo Moskaljov: Rušilo se u Vruji, prepucavao državni vrh, vratili Hrvati iz Zambije... Zoran Milanović Pitanja i potpitanja Milanović reporterki Dnevnika Nove TV: ''Gospođo Pezo, nije da inzistiram da slušate, ali...''

Vladajuće nakon odmora čeka zanimljiva radna jesen. No s reformama neće ići tako glatko, za što se pobrinuo i koalicijski partner, koji svoj pristanak uvjetuje porezom na nekretnine.

"Potez je na Vladi. Onaj tko ima većinu taj je najodgovorniji. A mi ćemo biti zadnji koji ćemo rušiti ovu Vladu", rekao je Milan Bandić, predsjednik stranke rada i solidarnosti BM 365.

Gradonačelnik Bandić je u ljetnoj političkoj ofenzivi. Dijeli lekcije i kritizira, a sam nije kadar postaviti kante za smeće u metropoli, a kamoli riješiti problem s divljim odlagalištima otpada, koji su sve unosniji biznis.

Planovima radnika Croatia Airlinesa (CA) na put je stao Županijski sud koji je presudom zabranio štrajk. Radnici tvrde da neće prihvatiti argument da nema novca, a Branka Sremac, direktorica pravnih poslova u CA, odgovorila je da "nasilje rađa nasilje, a dogovori se mogu postići samo pregovorima".

Pravo je čudo što nitko nije stradao u eksploziji bombe nedaleko od centra Zagreba. Meta napada bila je Akademija za autogeni trening Jadranke Škarice. Posljednjih dana ozbiljno ju prozivaju bivši polaznici te ju optužuju za manipulaciju i izvlačenje novca. Među njima je i bivši boksač Željko Mavrović.

"Kada je moja kćer bila u najtežim trenucima, kada se borila za život, Škarice je govorila da joj nije ništa, da će ona na energetskoj razini sve srediti", rekao je Mavrović.

Sve je vjerojatnije da će Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj. Bivšem vlasniku Agrokora sud zasad ne vjeruje, a promijeniti mu mišljenje može na saslušanju u rujnu, pošto mu je žalba na odluku u izručenju odbijena.

Više o događajima koji su obilježili tjedan, poput 21. Maratona lađa, uvreda gradonačelnika Bandića, udara tankera u luku u Pločama, možete pogledati u videoprilogu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene