Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ovo je kratkoročno rješenje

Bandić kritizirao prijedlog porezne reforme: "Oni koji i nemaju neće dobiti – ništa!"

Milan Bandić (Foto: Vijesti Nove TV u 14 sati)
Milan Bandić (Foto: Vijesti Nove TV u 14 sati) Vijesti Nove TV u 14 sati
Aktualno Galerija +0 Milan Bandić (Foto: Vijesti Nove TV u 14 sati) Galerija 1/1 >>
Kritike na Vladin prijedlog porezne reforme uputili su iz kluba zastupnika stranke Milana Bandića 365. Smatraju da Hrvatskoj trebaju nove reforme, a Vladin prijedlog nazvali su samo kratkoročnim rješenjem.

Predsjednik stranke poručio je Vladi da mora voditi računa o radu i solidarnosti s onima koji se u utakmici radi kapitala nađu na margini, a traži i porez na nekretnine. Smatra da je to zadaća socijalno odgovorne države te ističe da ovakav koncept u Saboru ne može poduprijeti.

Pročitajte i ovo Manje plaće, ilustracija - 1 Plaće kod privatnika Očekivali da će dobiti bar malo više, a dobili manje: Porezna stručnjakinja sumnja na jedno Slika nije dostupna Odluka do kraja tjedna Bandićevi zastupnici za guvernera HNB-a predlažu Ljubu Jurčića

"Treba imati hrabrosti i morala da dignete ruku za ovo. Svi oni koji imaju više i oni neće dobiti ništa posebno, ali to i nije tako bitno. Ali oni koji i nemaju – neće dobiti ništa", poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

"Kad gledamo plaće radnika, pitamo se zašto naši ljudi idu van raditi. Prosječna satnica kod nas je 10 eura po satu, a vani 30. Rumunjska, Mađarska, Turska su nas stigle i imaju veće stope rasta. Bugarska koja je jedina još iza nas ima veće stope rasta nego Hrvatska. I sad se postavlja pitanje kakva politika treba da se Hrvatska trgne", rekao je prof. dr. sc. Ljubo Jurčić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene