Kritike na Vladin prijedlog porezne reforme uputili su iz kluba zastupnika stranke Milana Bandića 365. Smatraju da Hrvatskoj trebaju nove reforme, a Vladin prijedlog nazvali su samo kratkoročnim rješenjem.

Galerija


Predsjednik stranke poručio je Vladi da mora voditi računa o radu i solidarnosti s onima koji se u utakmici radi kapitala nađu na margini, a traži i porez na nekretnine. Smatra da je to zadaća socijalno odgovorne države te ističe da ovakav koncept u Saboru ne može poduprijeti.

"Treba imati hrabrosti i morala da dignete ruku za ovo. Svi oni koji imaju više i oni neće dobiti ništa posebno, ali to i nije tako bitno. Ali oni koji i nemaju – neće dobiti ništa", poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

"Kad gledamo plaće radnika, pitamo se zašto naši ljudi idu van raditi. Prosječna satnica kod nas je 10 eura po satu, a vani 30. Rumunjska, Mađarska, Turska su nas stigle i imaju veće stope rasta. Bugarska koja je jedina još iza nas ima veće stope rasta nego Hrvatska. I sad se postavlja pitanje kakva politika treba da se Hrvatska trgne", rekao je prof. dr. sc. Ljubo Jurčić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.