Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov

Politička uzbuđenja u tjednu iza nas: Koronaizbori pred vratima, ali ništa nije streslo Markov trg kao ostavka Damira Krstičevića

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV)
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV
Kakav tjedan! Ništa nije tako streslo Markov trg kao u TV minutama ostavka ministra obrane Damira Krstičevića.

Damir Krstičević odlazi iz trećeg pokušaja, nakon gubitka dva mlada života koja su se ugasila u padu školskog zrakoplova. Istražitelji slažu mozaik leta, koji je bio koban za vojne pilote Marka i Luku, zaljubljenike u svoj poziv.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) TJEDNI PREGLED IVANE PEZO MOSKALJOV Odlazak Akija, Milanović i vojska, opoziv i trula jaja: "Bit će ovo godina debelih minusa" Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna ''USKOK i DORH, čini se, jedva uspijevaju pratiti 'plesne korake' u istragama koje vode''

Ministar kratkog fitilja, čini se, odlazi, da bi se vratio. Možda ga nije uspio nagovoriti da se predomisli, ali s konačnom Krstičevićevom odlukom premijer Plenković nije otezao kao puno puta dosada.

A u dimu baruta, za razliku od prethodnika, Krstičević je pokazivao strast za ono što radi. Mnogi ga hvale jer je vratio ponos Hrvatskoj vojsci, poboljšao životne uvjete. Drugi ga ispraćaju kritikama zbog fijaska s projektima i zataškanim aferama.

Koronaizbori pred vratima

I eto nama političkih uzbuđenja: koronaizbori su pred vratima. A na potezu i epidemiolozi koji će utjecati i na predizborne skupove, drugačije od onih na koje smo navikli.

I baš kad se činilo da brojke drže pod kontrolom – s ponistre se vidi Wuhan. Dogodio se Brač i erupcija zaraženih na otoku. Svi su u posjet došli 81-ogodišnjem barbi. A na jugu kao da izmiče iz ruku. Slučaj splitskog Doma u kojem je dosad umrlo 18 štićenika, a zbog čega se HDZ našao pod paljbom oporbe, policija je predala tužiteljstvu.

Zbogom ružnim frizurama

Arena Zagreb je – razmontirana. Nije dočekala ni jednog pacijenta. Ona najveća privremena se ispraznila, a bolnice se pune. Pandemija koja je zaustavila sve što nije hitno, na bolničke je hodnike vratila sve negativne na koronavirus. Trebat će strpljenja više nego ikada. Valja sustići zaostatke, nema čvrstog jamstva da se liste čekanja neće udvostručiti.

Zbogom ružnim frizurama i noktima iz kućne radinosti – napokon se može na uljepšavanje. Bio je ovo tjedan u kojem su i muškarci stajali u redu. Saloni pod opsadom i uz novi režim rada.

Na ono u čemu su Hrvati ipak prvaci valja se strpiti samo još do ponedjeljka. Opet će se sjediti u kafićima, doduše, po novim pravilima. Dok se ne domisle drugačije. A slobodu svi čekaju, kao i odgovor na to kako je virus stigao u Europu i je li slučajeva zaraze bilo lani, puno, puno ranije prije nego su Kinezi svijetu prijavili bolest?

Ideološke teme u dnevnoj politici

U dnevnu su se politiku vratile ideološke teme, zakotrljane i prije Okučana. Nakon grubih uvreda i uličnog rječnika Davora Bernardića, Gordan Jandroković posegnuo je za tužbom, a policiji prijavio i slučaj prijetnji smrću. U SDP-u, očekivano, bez kritika na "davorizme" i poruke stranačkog šefa.

Što su izbori bliži, i retorika je niža. Bili početkom ljeta ili ne, izborne se karte slažu, a zadovoljiti sve apetite neće biti lako.

Detaljan pregled tjedna pogledajte u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene