Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Čini se da ćemo nakon velike izborne utakmice, opet gledati "produžetke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O događajima koji su obilježili tjedan na izmaku, u pregledu Ivane Pezo Moskaljov.

Hrvatska je zapela za oko Bradu Pittu! Možda s njim dobijemo i više od reklame. Jer je posjet lijepoj našoj gdje ga, kao pravu holivudsku zvijezdu tetoše - odlučio pametno iskoristiti. Za odmor i ulaganje.

Uhićenje navodnog špijuna

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Pezo Moskaljov Pregled tjedna Afera s plinom, svađa zbog VSOA-e i splitska Ultra: Pogledajte koji su događaji obilježili tjedan iza nas Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) TJEDNI PREGLED IVANE PEZO MOSKALJOV Odlazak Akija, Milanović i vojska, opoziv i trula jaja: "Bit će ovo godina debelih minusa"

Poput američke parodije zazvučala je i vijest o uhićenju navodnog hrvatskog špijuna Čede u Beogradu. U tjednu na izmaku, Srbija je plasirala priču u kojoj je 57-ogodišnjak s dvojnim državljanstvom razotkriven, navodno, zbog odavanja povjerljivih podataka.

Odnosi sa susjedima, ponovno su zategnuti. Pisali su i tužakali Hrvatsku. Žalili se na "antisrpsku
politiku" i tražili europsku zaštitu. No, na kraju im je iz Bruxsellesa stigao - hladan tuš.

Politički vrije i u susjednoj BIH. Unatoč upozorenjima da će rujanski referendum o danu Republike Srpske biti neustavan - Milorad Dodik od njega ne odustaje. Što mnogi već tumače kao uvod prema odcjepljenju.

Ulazimo u finish predizborne kampanje! Kamo god krenuli - mame, nude i obećavaju. Nakon što je "odriješio kesu", Milan Bandić pokupio je žestoke kritike da novac birača dijeli u kampanji.

Jamstva Mosta

Politički takmaci obilaze državu, a s gužvom pred kamerama stižu i jamstva MOST-a budućim partnerima, čiji čelnik traži da novi Sabor podrži njihove zakonske prijedloge. Čini se da ćemo nakon velike izborne utakmice, opet gledati "produžetke".

Tjedan u kojem bivša i sadašnja Vlada pripisuju zasluge za to - dobar za hrvatsko gospodarstvo. S porastom BDP-a od 2,8% - grabi naprijed! Rastu osobna potrošnja i industrijska proizvodnja - smanjuje javni dug. No, ne zbog rezultata, već plišanog mede, pamtit će se i ovotjedna sjednica u
Banskim dvorima.

U ministrovoj, neretvanskoj dolini - mandarine rodile. No, vjerovali ili ne, kao i maslinu nema koga
da ih bere. Zapravo ima, ali treba platiti.

O uvozu radne snage sve se glasnije govori i u trogirskom škveru.

Devet je godina od kornatske tragedije. Obiteli stradalih vatrogasaca i dalje tragaju za odgovorima.

Kazna za Apple

Rekordna kazna za Apple! Čak 13 milijardi eura s kamatama mora platiti Republici Irskoj.
Europska je komisija zaključila da su tamošnje vlasti tehnološkom divu nezakonito omogućile
porezne olakšice. Irci taj novac - ne žele.

U tjednu u kojem se spominjao dolazak novog vala izbjeglica prekrasnim morem i lijepim plažama najozbiljnije se u promotivnom spotu pohvalilo sirijsko ministarstvo turizma. Da, da... zemlju u kojoj već 5 godina bijesni rat, a svijet obilaze snimke razaranja - prikazali su kao pravi turistički raj.

Đakovačka ergela otvorila je vrata brojnim gostima. I mimohodom lipicanaca privukla mnoge. Svojim rasnim konjima - Slavonija se s pravom ponosi više od pola stoljeća.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene