Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Zagrebu je predstavljena Bijela knjiga, dokument Udruženja stranih ulagača u Hrvatsku, koji bi savjetima i kritikama trebao pomoći dovođenju inozemnih investicija.


Ulagači apeliraju na Vladu da ustabili poreznu stopu, ubrza sudove i smanji broj parafiskalnih nameta. 'Često se događa da strani kapitali imaju negativni prizvuk, ali ja moram reći da je kapital, bio strani ili hrvatski, uvijek dobrodošao da pomakne gospodarstvo', kazao je Mladen Fogec iz Siemensa.

Kinezi vrlo zainteresirani za ulaganja u Hrvatsku!

Vezani članci Izjava premijera Andreja Plenkovića Uži kabinet nastavlja brusiti nove mjere, hoće li se zatvoriti kafići? Premijer Plenković izbjegao novinarska pitanja Mađarski premijer Viktor Orban Sasvim neobičan sukob: Mađarska napala omiljenog glumca jer je kritizirao Orbana i nazvao ga "primjerom mržnje i bijesa u svijetu"

Potpredsjednik Grčić svjestan je problema, ali unatoč lošim gospodarskim prognozama optimistično najavljuje rast BDP-a dogodine, kao i nove strane investicije. '1.500 stranih firmi, gotovo 50 posto gospodarstva hrani i drži. Porezna presija sigurno je jedan od najkrupnijih razloga da investitori bježe iz područja u kojima se takva presija događa', kazao je Grčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook