Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TELEFONSKA MALTRETIRANJA NE PRESTAJU

'Dolaze i u kuće starijim ljudima, a neki se od njih bave i prostitucijom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neugodna iskustva čitatelja s pozivima prevaranata koji samo žele izvući novac iz lakovjernih ljudi, neprestano nam stižu, a priča čitateljice koju prenosimo, doista šokira.

Imate li i vi neugodnih iskustava sa sličnim pozivima? Kako ste rješavali takva uznemiravanja? Ukoliko želite podijeliti svoju priču s čitateljima portala Dnevnik.hr pošaljite nam je na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Ubijeni Jesse Baird i Luke Davies Optužen za dva ubojstva Traje potraga za tijelima voditelja i njegova dečka, ubio ih je policajac: Otkriveno što je ubojica radio satima nakon ubojstva Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

Naša čitateljica ima tvrtku, a njezin broj telefona je javno dostupan pa sukladno s tim i podložan raznoraznim zloporabama od strane raznoraznih prevaranata. Od pregršt neugodnih iskustava ona je izdvojila tri koja su je posebno izbacila iz takta. O svemu je obavijestila i policiju.

Knjige i lažan oglasni prostor

"Imam dječju ambulantu i to je strašno što si prodavači magle sebi dopuštaju. Dakle broj telefona ambulante je javan i to oni zloupotrebljavaju. Stalno zovu u radno vrijeme, a zna se da je nama to vrlo velik problem jer uvijek imamo gužve", kaže ogorčena čitateljica.

'Uljez' im u vlastitom domu poručio - 'Sjetit ćete se vi mene kada dobijete rak'

"Najčešće pokušavaju prodati knjige i ako ih odbiješ, daju sve od sebe kako bi te proglasili neznalicom, koja ne voli knjige. Druga grupa koja nas gnjavi su oni koji nude oglasni prostor na svojim web stranicama. Oni će godinu dana držati tvoju adresu i broj telefona na svojim stranicama, ali to košta - uglavnom oko 1.000 do 2.000 kn. I ako se u gužvi ne snađeš, stiže račun za ono što bi oni trebali tebi platiti, jer njihove stranice ne vrijede ništa ako na njima nema tvojih podataka", priča čitateljica.

"Sve ih odbijam, a ipak se nalazim na njihovim stranicama, iako sam izričito rekla da meni to ne treba, jer da svi moji pacijenti znaju gdje sam i moj broj telefona, a tuđi to i ne trebaju", dodaje.

'Dotični je mislio kako je ulovio ribu'

"Ali zadnji pokušaj koji se dogodio nedavno je stvarno vrijedan opisa. Naime netko s druge strane žice se predstavio kao policajac. Upotrijebio je i prezime jednog visoko pozicioniranog policijskog službenika često medijski eksponiranog, ali drugo ime. Rekao je da oni organiziraju edukaciju o zloupotrebama interneta i bi li ja bila voljna donirati sredstva", priča naša čitateljica.

"Nakon što sam rekla da bi i mogla dotični je mislio kako je ulovio ribu. Međutim ja sam ipak bila pametna pa sam rekla da mi zamolbu pošalje napismeno. On je pristao, ali da mi još mora nešto objasniti (a ja u gužvi želim ga se riješiti). Kaže da je cijena oglasnog prostora za 2 stranice 3 tisuće i nešto za jednu stranici dvije i nešto, a za pola stranice skoro 2.000 kuna. Na to sam ja reagirala da mi neće on određivati visinu donacije nego ja, a on ako mu treba će biti zadovoljan. On kaže da manje od toga ne može primiti, a da ću ja za to uredno dobiti R1 na firmu", pojašnjava čitateljica.

"Pošto je sad bilo vrlo jasno da se radi o mućki opet ga se pokušavam rješiti s tim da pošalje pismeno i da ću onda vidjeti što na to kaže moj knjigovođa. Na to sam čula vrlo ljutit ton: pa da li ste vi ili knjigovođa glavni u vašoj firmi. Nakon što sam strpljivo odgovorila da knjigovođa pazi na propise i zakonitost rada opet ljutito mi se odgovara: ja sam mislio da ćete vi kao intelektualac shvatiti o čemu se radi. Nakon toga ga se rješim da sve pošalje napismeno, a od toga je prošlo skoro tjedan dana i ja nisam ništa dobila. Ali sam zato zvala policiju i to prijavila da znaju da se i njihovim imenima predstavljaju", naglasila je naša čitateljica.

Policija ne može ništa

"Ionako mi je već puna kapa jer dok ja radim redovno mi dolaze u kuću (stara i malo senilna mama je ujutro sama doma) i prodaju deke i lonce i sve i svašta i izmuzli su joj i previše novaca. Vrlo dobro znaju gdje ima staraca ili mentalnih bolesnika kod kojih operiraju. I to sam prijavila policiji i dobila odgovor da oni ne mogu ništa kad ih je moja mama pustila u kuću. A te se prodavačice bave i prostitucijom i tako muzu starije muškarce kojih kod nas ima s novcima jer im djeca koja rade u Australiji šalju novce, a one im prevarom otmu i to bez usluge (podaci koje smo doznali od nekih staraca), svi se srame to i priznati ili pak prijaviti policiji", rekla je na kraju ogorčena čitateljica.

Podsjetimo da Ministarstvo gospodarstva predlaže izmjene zakona o zaštiti potrošača i osnivanje posebnog registra u koji će se upisati svi oni koji ne žele primati pozive trgovaca, koji nude razne proizvode i usluge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene