Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak za sastankom

Predsjedništvo i Opći sabor HDZ-a, susret s Predsjednicom, izbor novog ministra... Premijera Plenkovića čeka buran tjedan

Andrej Plenković (Foto: Pixell)
Andrej Plenković (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Susret s Predsjednicom, Predsjedništvo i Opći sabor stranke, izbor novog ministra gospodarstva… Premijera Andreja Plenkovića čeka buran tjedan.

Zbog uzavrelog stanja i afere Hotmail premijer bi se, kako je saznao Dnevnik Nove TV, ovog tjedna trebao sastati s Predsjednicom koja inzistira na sazivanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Nakon što se o njoj dosad nije pretjerano izjašnjavala, Predsjednica je u petak komentirala aferu Hotmail te istaknula kako se ''postavlja ozbiljno pitanje zašto se tako događalo i to je jednim dijelom razlog zašto se baca sjena na cijeli proces''.

Oporba pak smatra da najnovija politička akcija Predsjednice zapravo pokazuje da je ona u kampanji. U SDP-u tako smatraju da se Grabar-Kitarović s jedne strane ne smije zamjeriti HDZ-u od kojeg očekuje podršku, dok s druge strane to mora iako ne bi htjela.

Živi zid iz njezina poteza iščitava nešto drugo te smatraju kako je to znak da Plenković ne kontrolira HDZ.

Sabor o novom ministru

U poslijepodnevnim satima premijera očekuje sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke na kojem bi vodstvu HDZ-a trebao predstaviti kandidata za novog ministra gospodarstva.

Kao mogući nasljednik Martine Dalić neslužbeno se spominje Darko Horvatkoji je za Dnevnik Nove TV otkrio da njega još nitko nije kontaktirao, no primamljiv mu je resor energetike.

Njemu je bolja opcija u kojoj je Tomislav Ćorić ministar gospodarstva, a on ministar energetike jer se njome, kaže, bavi 25 godina.

O nasljedniku Martine Dalić premijer će s koalicijskim partnerom HNS-om razgovarati sutra, a kako je prethodno najavio, Sabor bi o povjerenju novom ministru trebao glasati u petak.

Dan nakon toga, premijera u subotu očekuje Izvještajni sabor HDZ-a na kojem bi se trebao usvojiti novi statut stranke, a teško da će moći izbjeći pitanja vezana za aferu Hotmail.

Tko je najodgovorniji za aferu Hotmail

Prema anketi Dnevnika Nove TV, najodgovornijom za aferu Hotmail 19 posto ispitanih smatra Martinu Dalić, 15,2 posto Andreja Plenkovića, 7,5 posto ispitanika smatra da su podjednako odgovorni Martina Dalić i Andrej Plenković, a 6,2 posto najodgovornijima smatra ostale članove skupine koja je radila na lex Agrokoru.

4,7 posto ispitanika smatra da je odgovoran "Netko drugi", a 21,2 posto izjasnilo se kako ne može procijeniti.

Kad je riječ o najvjerojatnijem ishodu afere Hotmail, 74,1 posto ispitanika smatra da se ništa neće dogoditi i da će Vlada premijera Plenkovića nastaviti raditi s novim ministrom gospodarstva.

Devet posto ispitanih smatra da će doći do pada Vlade, ostavke Andreja Plenkovića i novih izbora.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene