Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno

Karamarkov ministar poduzetništva mogući je nasljednik Martine Dalić

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Kao mogući nasljednik Martine Dalić neslužbeno se spominje Darko Horvat. Za Dnevnik Nove TV je otkrio da njega još nitko nije kontaktirao, no primamljiv mu je resor energetike.

Bivši ministar poduzetništva u Karamarkovoj Vladi, Darko Horvat, neslužbeno se spominje kao moguće rješenje za novog ministra gospodarstva.

Pročitajte i ovo Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Dobili potporu Andrej Plenković predstavio Darka Horvata i i Tomislava Tolušića koalicijskim partnerima Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Nasljednici fotelje Martine Dalić Potvrđeno Dnevniku Nove TV: Darko Horvat bit će predložen za ministra gospodarstva, a Tomislav Tolušić za novog potpredsjednika Vlade

Za Novu TV je rekao da s njime još nitko nije razgovarao. Njemu je bolja opcija u kojoj je Tomislav Ćorić ministar gospodarstva, a on ministar energetike jer se njome, kaže, bavi 25 godina.

Sutra će se na predsjedništvu HDZ-a o svemu razgovarati s premijerom.

S koalicijskim partnerima Plenković ima sastanak u utorak. HNS-ovci će njemu prepustiti mogućnost spajanja ministarstava kao i izbor ministra i potpredsjednika Vlade.

"Vidjet ćemo što će premijer predložit, naravno da koji god model i koja god osoba bila nama je bitno da se odradi posao koji je pred nama i koji je jako bitan za zemlju", govori Stjepan Čuraj.

Kao nasljednik Martine Dalić najviše se spominje Tomislav Ćorić. No, ne postoji nitko tko je u ovom trenutku oduševljen pozicijom ministra gospodarstva.

Izborom Ćorića nije oduševljeniji MOST-ov Tomislav Panenić, bivši ministar gospodarstva. "Nije pokazao snažne stavove, nije pokazao snažnu politiku RH i vidimo da je sve što je bilo ključno je prolazilo ispod radara. Dogodilo se zatvaranje sisačke rafinerije, nismo još riješili pitanje s rafinerijom u Bosanskom Brodu", komentirao je Panenić.

SDP-ovu Gordanu Marasu čini se da premijer nema strateški plan."Da dođe sada Nobelovac na mjesto ministra gospodarstva i najsposobniji menadžer na svijetu, ja mislim da ovoj Vladi i premijeru Plenkoviću ne može pomoći", komentirao je.

U zanimljivom stilu, predsjednik SDP-a, jučer je opet pozvao na raspuštanje Sabora.

"Pozivam sve one koji su podržali Martinu Dalić da preispitaju svoju odluku", rekao je Davor Bernardić.

No izglednije je da će saborska većina podržati novog ministra, kako premijer najavljuje, u petak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene