Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ZAGREBU

Predsjednik Milanović na svečanoj promociji polaznika vojnih škola: "Nećete svi postati generali, ali ćete doći do određene respektabilne razine"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" održana je svečana promocija polaznika vojnih škola te se polaznicima progodno obratio i predsjednik Zoran Milanović.

Svečanoj promociji nazočio je predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović, kao i izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj. 

Pročitajte i ovo Konstituiranje Sabora - 3 Novi saziv Zastupnici u četvrtak prvi put u saborskim klupama: Uskoro i glasanje o Vladi? Zoran Milanović Matrica koja šteti svima Milanović žestoko odgovorio Dodiku: "Njegove tvrdnje su neistinite i neprihvatljive..."

U prigodnom obraćanju, predsjednik Milanović podsjetio je na vrijeme kad je on kao mladi diplomat bio mentor u vojnoj školi te kazao kako je danas srećom razina podučavanja znatno veća. Kazao je i kako su zgrade u vojnom učilištu fiksirane te su stoga izdržale potres te poručio polaznicima da i oni svakog dana rade na sebi i stoga napreduju.

Istaknuo je potrebu da ovdje predaju najkompetentniji ljudi iz Hrvatske. "Nećete svi postati generali, ali ćete doći do određene respektabilne razine", kazao je Milanović. Čestitao je i polaznicama, "kojih ima puno, sve više", te poručio da čuvaju Ustav i hrvatske zakone, kao i da se vode "zvjezdanim nebom iznad sebe i moralnim i ljudskim zakonom u sebi".

Na promociji su diplome primila 134 polaznika vojnih škola HVU-a "Dr. Franjo Tuđman". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene