Krešimir Macan (Foto: Pixell)
Krešimir Macan (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Premijer Andrej Plenković imenovao je Krešimira Macana svojim posebnim savjetnikom.


Andrej Plenković imenovao je Krešimira Macana posebnim savjetnikom predsjednika Vlade za strateško komuniciranje. Macan počinje raditi 1. siječnja 2018. godine, a plaća će mu biti 9000 kuna (neto) mjesečno, prema članku 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske.

Vezani članci Ursula von der Leyen i Andrej Plenković - 1 Plenković može biti zadovoljan: Bruxelles upalio zeleno svjetlo za hrvatski plan oporavka Plenković otvorio dionicu Istarskog ipsilona Plenković otvorio dionicu Istarskog ipsilona, prije toga ga iznenadio gradonačelnik Buzeta: "Ovo nije uobičajeno..."

Posebni savjetnik premijera neće biti u stalnom radnom odnosu, već će po Plenkovićevu nalogu obavljati poslove kada to bude potrebno.

Macan je vlasnik agencije za odnose s javnošću Manjgura i stručnjak je za političke komunikacije te krizno i strateško komuniciranje. Početkom 2000. neko je vrijeme proveo i kao savjetnik za komunikaciju u premijera Ivice Račana, a radio je i u Uredu predsjednika Franje Tuđmana. Bio je član političke kampanje za splitskog gradonačelnika Željka Keruma 2009. godine.