Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik HFP-a svjedočio o slučaju Maestro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Grga Ivezić ispitan je u nastavku istrage u slučaju Maestro protiv grupe osumnjičene za primanje mita i privatizacijske malverzacije u Fondu.

Na zagrebačkom Županijskom sudu nije se mogli doznati što je istražnom sucu Borisu Ivančiću ispričao Ivezić, kao ni ostalo troje danas saslušanih svjedoka - Snježana Frković iz Državnog odvjetništva, djelatnik Fonda Branko Šipura te stečajni upravitelj Arsen Lozić iz Splita.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Slika nije dostupna Kreće sudska istraga o korupciji u HFP-u

Prema ranijim tvrdnjama i medijskim istupima Ivezić nije znao za dugogodišnji kriminal trojice svojih potpredsjednika Josipa
Matanovića, Roberta Peše i Ivana Gotovca koje USKOK tereti da su tražili više od tri milijuna eura mita, a dio i primili.

Po riječima glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića, istražni sudac treba saslušati još samo dvojicu svjedoka, pa bi istraga mogla ubrzo biti završena.

Među svjedocima koje će sudac Ivančić ispitati je i USKOK-ov
'pouzdanik' Joško Kuzmanić, koji je prošli tjedan svoj nedolazak ispričao. Kuzmanić se zajedno s ruskim poduzetnikom Mihailom Mošnogorskim tijekom tajne akcije lažno predstavljao i osumnjičenicima iz Fonda nudio provizije za razne nezakonite pogodnosti vezane uz privatizaciju.

Uz trojicu potpredsjednika Fonda istraga se vodi i protiv voditelja Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, odvjetnice iz Buja Asje Piplović i njezinog suradnika Mladena Jandričeka.

Istraga je pokrenuta i protiv zagrebačkog odvjetnika Jurja
Parazajdera te poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića za kojim je raspisana tjeralica.

Istraga je do sada dva puta proširena, a novi osumnjičenici su Mane Medić, poduzetnik i izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te Darko Mrkonjić, viši savjetnik u Sektoru prodaje nekretnina HFP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene