Klub zastupnika HDZ-a sastao se u Virovitici kako bi pretresao sve dnevno-političke teme i strategije. Premijer Andrej Plenković tom je prigodom komentirao niz aktualnih tema.

Galerija


Kazao je kako će sve oko referenduma inicijative Narod odlučuje za koju su danas predani potpisi u sabor, teći prema određenoj proceduri koja bi trebala trajati dva tjedna. Kazao je kako je na Odboru za Ustav poslovnik i politički sustav da odluči hoće li dva pitanja za koje su se skupljali potpisi za raspisivanje referenduma, poslati na ocjenu ustavnosti.

Vezani članci Andrej Plenković i Nada Murganić (Foto: Arhiva/Patrik Macek/PIXSELL) Plenković i Grabar-Kitarović podržali ministricu Murganić: "Nema ostavke. Apsolutno sam uz ministricu" Andrej Plenković (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Plenković odgovorio Predsjednici: "Ne može Vlada sad dekretom odrediti da plaća bude minimalno 1000 eura"

Kada je riječ o zahtjevu koalicijskih partnera da se u poreznom rasterećenju proba fokusirati na smanjenje davanja za plaće, a ne na smanjivanje PDV-a. Kazao je kako se krajem godine priprema opsežni paket poreznih reformi i još jednom naglasio kako je smanjivanje PDV-a predizborno obećanje HDZ-a. Osvrnuo se i na izjavu Predsjednice o njenoj uključenosti u pripreme za predsjedanje Europskim vijećem.

„Što se tiče predstavljanja Hrvatske na EU vijeću, praksa koju imamo i koja postoji zadnjih 5 godina je da Hrvatsku na sastancima EU vijeća predstavlja predsjednik Vlade i tako će biti i za vrijeme našeg predsjedanja. Vidite da imamo sporazum da Predsjednica zastupa Hrvatsku na samitima Sjevernoatlantskoga saveza, kad je riječ o UN-u tu dolazi do rotacije, ovisno o jesenskome zasjedanju, a što se tiče priprema i sadržaja za predsjedanje naravno da komuniciramo“, kazao je premijer.

Plenković je na kraju odgovarao na nešto ležernija pitanja pa je tako ustvrdio da nema ništa sporno u tome što čelnici država idu podržati reprezentacije svojih zemalja na Svjetsko nogometno prvenstvo. Kazao je kako još ne zna hoće li mu obveze dozvoliti odlazak u Rusiju, ali je našoj reprezentaciji poželio puno sreće i izvrstan uspjeh.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr