Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dogovor institucija"

Predsjednica želi sudjelovati u predsjedanju Europskim vijećem, Plenković joj poručio: "Hrvatsku predstavlja premijer"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik Nove TV)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik Nove TV) Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik Nove TV) Galerija 1/1 >>
Klub zastupnika HDZ-a sastao se u Virovitici kako bi pretresao sve dnevno-političke teme i strategije. Premijer Andrej Plenković tom je prigodom komentirao niz aktualnih tema.

Kazao je kako će sve oko referenduma inicijative Narod odlučuje za koju su danas predani potpisi u sabor, teći prema određenoj proceduri koja bi trebala trajati dva tjedna. Kazao je kako je na Odboru za Ustav poslovnik i politički sustav da odluči hoće li dva pitanja za koje su se skupljali potpisi za raspisivanje referenduma, poslati na ocjenu ustavnosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

Kada je riječ o zahtjevu koalicijskih partnera da se u poreznom rasterećenju proba fokusirati na smanjenje davanja za plaće, a ne na smanjivanje PDV-a. Kazao je kako se krajem godine priprema opsežni paket poreznih reformi i još jednom naglasio kako je smanjivanje PDV-a predizborno obećanje HDZ-a. Osvrnuo se i na izjavu Predsjednice o njenoj uključenosti u pripreme za predsjedanje Europskim vijećem.

„Što se tiče predstavljanja Hrvatske na EU vijeću, praksa koju imamo i koja postoji zadnjih 5 godina je da Hrvatsku na sastancima EU vijeća predstavlja predsjednik Vlade i tako će biti i za vrijeme našeg predsjedanja. Vidite da imamo sporazum da Predsjednica zastupa Hrvatsku na samitima Sjevernoatlantskoga saveza, kad je riječ o UN-u tu dolazi do rotacije, ovisno o jesenskome zasjedanju, a što se tiče priprema i sadržaja za predsjedanje naravno da komuniciramo“, kazao je premijer.

Plenković je na kraju odgovarao na nešto ležernija pitanja pa je tako ustvrdio da nema ništa sporno u tome što čelnici država idu podržati reprezentacije svojih zemalja na Svjetsko nogometno prvenstvo. Kazao je kako još ne zna hoće li mu obveze dozvoliti odlazak u Rusiju, ali je našoj reprezentaciji poželio puno sreće i izvrstan uspjeh.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene