Vlada je nakon inspekcije u KB-u Dubrava donijela odluku o smjeni Upravnog vijeća bolnice. Bivša predsjednica Upravnog vijeća Grozdana Perić kaže da su sve profesionalno odradili.


''Mislim da smo zaista sve profesionalno odradili, ali su bili neki manji propusti. Mislim da za to nije bilo nadležno Upravno vijeće, a je li onome kako stoji u samom izvješću, da nije bilo koordinacije između koordinatora i ravnatelja, to je nešto što nije bilo u nadležnosti Upravnog vijeća", rekla je sad već bivša predsjednica Upravnog vijeća KB-a Dubrava Grozdana Perić nakon odluke Vlade da smijeni vijeće.

Dodaje da pravi razlog za ovakvu odluku Vlade ne vidi, osim manjih problema u funkcioniranju. ''Ne znam što to nismo dobro napravili i što to nismo dobro radili'', kazala je Perić.

Cijelu situaciju s KB-om Dubrava pomno prati reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je izvijestio da se smjenom Vijeća ne mijenja ništa za liječenje pacijenata u Dubravi.

KB Dubrava, ilustracija Stigli nalazi inspekcije u KB-u Dubrava: Vlada smijenila Upravno vijeće bolnice

Slika nije dostupna Svjedočanstvo o hororu u KB-u Dubrava: "Po podu trče štakori i žohari. Ujutro krenete na WC, a pred vratima na podu, umotan u najlon, leži mrtav čovjek"

''Aktualni ravnatelj bolnice Srećko Marušić i dalje je nedostupan za medije. Nikakvim sredstvom komunikacije nije moguće doći do njega. Koordinator COVID odjela dr. Lukšić i dalje se pravda prezauzetošću te kaže da je sada vrijeme da drugi govore.

Dok liječnici i medicinske sestre pucaju po šavovima, nitko iz čelništva bolnice ne vidi svrsishodno da stane pred kamere i kaže kakva je situacija, a ne da svaki dan čitamo mučne ispovijesti o stanju u bolnici. To bi u najmanju ruku bilo fer prema ljudstvu koje ovdje neumorno radi'', izvijestio je Domagoj Mikić. 

Podsjetio je da je inspekcija utvrdila manje nepravilnosti koje se odnose na komunikaciju COVID koordinatora i ravnatelja bolnice, a oni, barem zasad, ostaju na svojim pozicijama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju