Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sinoć je u Novom Vinodolskom otvorila Ružicu Vinodola, tradicionalnu manifestaciju nadahnutu vinodolskom prošlošću.

Galerija


Okupljenima je prvo poželjela dobrodošlicu na domaćoj čakavštini, a zatim i turistima na engleskom jeziku. U sklopu manifestacije održano je natjecanje u vinarskim i vinogradarskim običajima, poput branja i mašćenja grožda, koji ni predsjednici nisu strani.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Po čemu su ostale zapamćene hrvatske inauguracije? Pogledajte presjek tradicija, modnih odabira i redateljskih imena Andrej Plenković, Kolinda Grabar-Kitarović, vila u Visokoj ulici Plenković o novom uredu Grabar-Kitarović: "Ako je odluka da to bude u Visokoj, uredit ćemo joj prostorije"

"Dobra večer svima, red je da vas pozdravim na domaćoj čakavštini, jako je lipo bit ovdi s vami, nisam ovdje prvi put a ni zadnji. I ja sam kao mala često išla s njime u vinograd, pomagala mu u vinogradu, meni su to bila prekrasna vremena s mojim nonićem i nakon što bi bila berba svi bi mi gazili grožđe", prisjetila se predsjednca druženja sa svojim djedom.