Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišla prije eksplozije

Predsjednica nije spavala u Slavonskom Brodu, gdje joj je premješten ured, doznali smo zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović presmjestila je u utorak ujutro svoj ured u Brodsko-posavsku županiju. U vrijeme eksplozije u Bosanskom Brodu ona je već bila u Zagrebu, gdje je prespavala.

U utorak je Ured predsjednice premješten u Slavonski Brod, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prije eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu vratila se u Zagreb, gdje je prespavala.

Vodi računa o troškovima

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar

Pitali smo Ured predsjednice zašto ona ne spava u gradu u kojem ima izmješten Ured te zašto nije spavala u Slavonskom Brodu. Iz Ureda predsjednice za DNEVNIK.hr odgovoreno je kako predsjednica vodi računa o troškovima te spava samo u gradovima u kojima postoji vojni smještaj u kojemu ona i njezino izaslanstvo mogu prespavati.

Odgovor Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti.

"Pri svakom izmještanju Ureda predsjednice Republike vodi se računa o troškovima te su se, u tom smislu, Predsjednica i savjetnici odrekli dnevnica tijekom putovanja po Hrvatskoj.

Predsjednica i savjetnici koriste kombije kao prijevozno sredstvo, ako u županiji postoji vojni objekt u kojem Predsjednica i savjetnici mogu noćiti, koristi se vojni smještaj ili se izaslanstvo vraća u Zagreb, ako je to zbog blizine izmještenog Ureda moguće.

To je bio slučaj i pri jučerašnjem izmještanju Ureda u Brodsko-posavsku županiju, kada je Predsjednica, nakon boravka u Slavonskom Brodu posjetila Staru Gradišku te se s lokacije posljednjeg programa – Okučana, vratila u Zagreb", odgovorili su iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, u utorak navečer oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu. U eksploziji je jedna osoba poginula, dok ih je deset ozlijeđeno.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene