Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović presmjestila je svoj ured u Brodsko-posavsku županiju, međutim u vrijeme eksplozije u Bosanskom Brodu, ona je već bila u Zagrebu, gdje će prespavati.

Galerija


Iz Ureda Predsjednice objašnjavaju kako je riječ o uobičajenoj proceduri te kako Predsjednica inače prespava u Zagrebu, u slučajevima kad je ured izmješten na lokaciju u blizini metropole.

Vezani članci Anonimni sugovornik (Foto: Dnevnik.hr) Dan nakon eksplozije u Bosanskom Brodu: "Ta je rafinerija bomba i za jedan i za drugi grad" Eksplozija u rafineriji (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Eksplozija Rafinerije: Predsjednica upoznata sa stanjem na Savi

Kako doznaje Dnevnik Nove TV u srijedu ponovno dolazi u Slavonski Brod. U 14 sati ima dogovoren sastanak na temu zagađenja zraka koje dolazi od rafinerije, u kojoj je u utorak navečer došlo do eksplozije. Za sada nije poznato hoće li se prema Slavonskom Brodu uputiti i ranije.

U sklopu prvog dana posjeta položila je cvijeće kod spomenika ''Prekinuto djetinjstvo'' za djecu stradalu u Domovinskom ratu. Susrela se i s predstavnicima županije, kao i studentima Strojarskog fakulteta. Sastala se i s članovima udruga hrvatskih branitelja, ali i obišla tvrtku Đuro Đaković specijalna vozila. U svojem govoru još jednom je upozorila na negativne demografske trendove koje pogađaju županiju, ali i osvrnula se na problem čistog zraka.

''Moramo svi biti maksimalno angažirani kako bismo stvorili ostvarili što bolje uvjete za nove, prije svega proizvodne investicije, ostvarili veći gospodarski rast i zaustavili, odnosno preokrenuli demografske trendove'', rekla je.