Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitna im je stabilna vlada

Predrag Štomar: "HNS izlazi iz Vlade ako se ove godine ne donese zakon o udžbenicima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar (HNS) u ponedjeljak je poručio da HNS-a više neće biti u Vladi ako se u ovoj godini ne donese zakon o udžbenicima.

"Ako se u ovoj godini ne donese zakon o udžbenicima, nas neće biti u Vladi", izjavio je Štromar novinarima tijekom konferencije "Hrvatska na Savi" - nacionalni projekt budućnosti Zagreba i središnje Hrvatske".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Na pitanje je li prijetnja izlaskom iz vladajuće koalicije HNS-ov "performans" kojim se želi pokazati da ta stranka ozbiljno radi na kurikularnoj reformi, Štromar je poručio da je HNS-ovcima bitna stabilna Vlada kako bi proveli projekte zbog kojih su i ušli u nju, a to je prvenstveno reforma obrazovanja.

"Želimo reformu obrazovanja, pokrenuli smo je, ušla je u učionice, ušla je u zbornice, ali želimo da uđe u svaku školu. Da bi ušla u sve škole, moramo donijeti zakon o udžbenicima sada, u ovih nekoliko dana, kako bismo mogli donijeti pravilnike i realizirati taj projekt", poručio je Štromar.

Štromar je također komentirao dolazak u Hrvatsku mađarskog premijera Viktora Orbana rekavši kako "sa svim susjedima treba razgovarati i imati dobru komunikaciju", ali "ne treba od svih preuzimati sve što rade".

"Mislim da nema mjesta žici na granicama, ali razgovarati moramo i moramo imati dobre odnose sa svim susjedima", istaknuo je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene