Predrag Štromar (Foto: Pixsell, Patrik Macek)
Predrag Štromar (Foto: Pixsell, Patrik Macek)

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar (HNS) u ponedjeljak je poručio da HNS-a više neće biti u Vladi ako se u ovoj godini ne donese zakon o udžbenicima.


"Ako se u ovoj godini ne donese zakon o udžbenicima, nas neće biti u Vladi", izjavio je Štromar novinarima tijekom konferencije "Hrvatska na Savi" - nacionalni projekt budućnosti Zagreba i središnje Hrvatske".

Vezani članci Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Kuščević: ''Nije točno da svaki član HDZ-a mora osigurati četiri glasa na izborima'' Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Vrdoljak: "Dobio sam jamstvo premijera da će Zakon o udžbenicima biti izglasan 14. prosinca"

Na pitanje je li prijetnja izlaskom iz vladajuće koalicije HNS-ov "performans" kojim se želi pokazati da ta stranka ozbiljno radi na kurikularnoj reformi, Štromar je poručio da je HNS-ovcima bitna stabilna Vlada kako bi proveli projekte zbog kojih su i ušli u nju, a to je prvenstveno reforma obrazovanja.

"Želimo reformu obrazovanja, pokrenuli smo je, ušla je u učionice, ušla je u zbornice, ali želimo da uđe u svaku školu. Da bi ušla u sve škole, moramo donijeti zakon o udžbenicima sada, u ovih nekoliko dana, kako bismo mogli donijeti pravilnike i realizirati taj projekt", poručio je Štromar.

Štromar je također komentirao dolazak u Hrvatsku mađarskog premijera Viktora Orbana rekavši kako "sa svim susjedima treba razgovarati i imati dobru komunikaciju", ali "ne treba od svih preuzimati sve što rade".

"Mislim da nema mjesta žici na granicama, ali razgovarati moramo i moramo imati dobre odnose sa svim susjedima", istaknuo je. (Hina)