Poznato je tko će se od kandidata Domoljubne koalicije i Hrvatska raste sučeliti po izbornim jedinicama.


Tek nakon predaje izbornih lista dviju najjačih koalicija bilo je poznato tko će se od kandidata Domoljubne koalicije i Hrvatska raste sučeliti po izbornim jedinicama.

Vezani članci Slika nije dostupna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora Slika nije dostupna Čačić o Petrovu: 'Ne. Ne. Ne...'

Na listama ima iznenađenja, prvenstveno ih ima na listi takozvane Domoljubne koalicije. Naime, oni su tek u ponedjeljak objavili svoju listu koju su tek jučer i dogovorili na tijelima stranke.

Ono što je novo je da su ubacili Damira Krstičevića kao osobu koja će biti na prvom mjestu u 10. izbornoj jedinici. A ono što su mnogi čekali na listi HDZ-a - ni u jednoj izbornoj jedinici nema Đure Glogoškog, voditelja braniteljskih prosvjeda iz Savske.

ANALIZA IZBORNIH LISTA Tko će se s kim sučeliti?

Još jedno iznenađenje na HDZ-ovim listama je Miriam Kervatin, predsjednica udruge Blokirani, koja se nalazi na šestom mjestu u 8. izbornoj jedinici.

Ima i nezadovoljnih u samim redovima HDZ-a, neki su čak napustili svoje funkcije u stranci. Ono što je zanimljivo - zanimljivo je da je Tomislav Karamarko u izbornoj jedinici koja ima najviše zvučnih imena. HDZ-ova prva jedinica, mnogi kažu, ima najslabiju listu, a tamo će se sučeliti HDZ-ovci sa Zoranom Milanovićem.

Danas će se analizirati liste no ono što se zna iz jučerašnjeg dana je primjerice da niti lista Domoljubne koalicije niti lista HDSSB-a nemaju dovoljno žena ni u jednoj izbornoj jedinici, a zbog toga bi mogli platiti kaznu. Imaju ih puno manje od propisanih 40 posto.

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin izvjestio je da je DIP zaprimio 168 kandidacijskih listi za parlamentarne izbore. Predane su 162 stranačke, a samo šest neovisnih lista.

DIP ima rok od 48 sati da provjeri i objavi pravovaljane zbirne liste 12 izbornih jedinica, a njihovom objavom počinje službena izborna promidžba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook