Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan na jedan

ANALIZA IZBORNIH LISTA Tko će se s kim sučeliti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek nakon predaje izbornih lista dviju najjačih koalicija poznato je tko će se od kandidata Domoljubne koalicije i Hrvatska raste sučeliti po izbornim jedinicama.

Liste za parlamentarne izbore, poslijepodne je državnom izbornom povjerenstvu predala Domoljubna koalicija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba za svaki glas Tko se sve nalazi na listama? Slika nije dostupna Dr. sc. Gabrijela Kišiček Evo gdje griješe i Milanović i Karamarko

'Ovo je koalicija koja se dokazuje, dokazale e i dokazuje se već tri i pol godine. Ne vidim razlog da ne pobjedimo. Kvalitetne su liste naših koalicijskih partnera, imamo kvalitetan program, imamo lošu vladu i ne vidim razlog zašto ne bismo pobijedili', rekao je predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko.

A po pobjedu će kao prvi na listama po izbornim jedinicama Željko Reiner u prvoj, Miroslav Tuđman u drugoj, Žarko Tušak u trećoj. Glavni tajnik HDZ-a milijan Brkić prvi je u četvrtoj, Božo Galić u petoj, Dražen Bošnjaković u šestoj, sedma je za Damira Jelića, osma za Olega Butkovića, šef stranke će prvi biti u devetoj, a Damir Krstičević u desetoj. Božo Ljubić na listu će za dijasporu.

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. Tomislav Karamarko: Liste Domoljubne koalicije su finiširane, a bilo je i nezadovoljnih

No, liste su se još tijekom dana brusile u središnjici HDZ-a.

'Naravno da ima nezadovoljnih, ali Bogu hvala, puno manje nego prijašnjih godina, jer ovog puta je kandidiranje išlo s  terena', rekao je Karamarko.

Na listi tako nema dosadašnjeg zastupnika Ante Kulušića.

'S obzirom da nisam na listi inemam više autoritet među članstvo, dao sam ostavku na mjesto predsjednika županijskog odbora. Ali ja ću i dalje raditi za Hrvatsku demokratsku zajednicu', rekao je Kulušić.

Liste su predali i predstavnici koalicije Hrvatska raste.

'Realna očekivanja, bit će teško ali vjerujem da ćemo pobijediti i sastaviti sljedeću hrvatsku vladu', rekao je predsjednik SDP-a, Zoran Milanović.

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. Premijer Zoran Milanović: Nisam vidio ni pročitao predsjedničinu izjavu, imam važnijeg posla

No, najprije slijedi sraz među kandidatima. Zorana Milanovića i Željka Reinera u prvoj, Josipa Leke i Miroslava Tuđmana u drugoj, Hajdaša Dončića i Žarka Tušaka u trećoj izbornoj jedinici. Domagoj Hajduković i Milijan Brkić u četvrtoj, Zdravko Romko i Božo Galić u petoj, Boris Lalovac i Dražen Bošnjakovć u šestoj, Milanka Opačić u sraz će s Damirom Jelićem, Željko Jovanović s Olegom Butkovićem, Ranko Ostojić s Tomislavom Karamarkom, a snage će odmjeriti Ante Kotromanović i Damir Krstičević u desetoj.

'Vidi se i tko ima veću podršku za sastavljanje vlade i kao osoba jer ovo je pitanje karaktera, pitanje povjerenja ljudi. Naravno, ima dosta ljudi koji žele nešto treće i to je normalno. Dakle sve to skupa mislim da nas vodi prema jednom dobrom rezultatu', dodao je Milanović.

No, prije rezuultata slijedi i službena predizborna kampanja. Premda je ona neslužbena, već odavno krenula.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene