Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke s ljetnog roka

Pravo upisa na visoka učilišta u ljetnom roku ostvarilo 28.605 kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravo upisa na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj za akademsku godinu 2012./2013. u ljetnom upisnom roku ostvarilo je 28.605 kandidata.

Podaci su to Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (Nispvu), a konačne rang-liste kandidata za upis za akademsku godinu 2012./2013. objavljene su na mrežnim stranicama www.postani-student.hr u utorak, 17. srpnja nakon ponoći.

Prema istima je na Sveučilištu u Zagrebu ostalo slobodno još 1493 mjesta dok je najviše prijava u ljetnom ispitnom roku, njih 17.366 imao Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

>> 'Apsurd više klase': Evo što nastavnici kažu o analizi državne mature!

Na Sveučilištu u Zagrebu u ljetnom upisnom roku u potpunosti su popunjeni Medicinski fakultet, Fakultet političkih znanosti, Edukacijsko - rehabilitacijski fakultet, Stomatološki fakultet te združeni studij Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina.

Na Sveučilištu u Splitu slobodno je još 620 mjesta, a u ljetnom upisnom roku popunjeni su Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Pomorski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Medicinski fakultet, Odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, Kineziološki fakultet, Sveučilišni studijski centar za studije mora te združeni studij Kemijsko - tehnološkog fakulteta i Medicinskog fakulteta.

Sveučilište u Rijeci ima još 282 slobodna mjesta, a u potpunosti je popunjen Učiteljski fakultet te Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku slobodna su još 364 mjesta, a u ljetnom roku u potpunosti su popunjeni Filozofski fakultet, Učiteljski fakultet, odjel za biologiju, Odjel za fiziku te šest studijskih programa čiji je izvođač Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku.

Na Sveučilištu u Zadru još su slobodna 144 mjesta, a u potpunosti je popunjen Odjel za anglistiku, Odjel za arheologiju i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru, stoji u priopćenju.

Na sveučilištu Jurja Dobrile u Puli još ima 339 mjesta na svim studijima, kao i na Sveučilištu u Dubrovniku gdje su ostala još 94 slobodna mjesta.

Kako navode iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u potpunosti je popunjeno Zdravstveno učilište u Zagrebu, na kojem su pravo upisa ostvarila 492 kandidata, Tehničko veleučilište u Zagrebu, gdje je 665 kandidata ostvarilo pravo upisa, te Veleučilište u Varaždinu, na kojem su 292 kandidata ostvarila pravo upisa.

Pročitajte i ovo Fakultet: Ilustracija - 1 Broje nula upisanih studenata Na popularne fakultete traje navala, ali neke nije upisao - nitko: "Ako sada naprasno ukidamo te programe..." Slika nije dostupna Upisi na fakultete Rekord u Splitu: Maturantima za drugi rok ostalo samo 190 mjesta

>> Drama nakon ispita iz mature: Evo što je razljutilo maturante!

Od privatnih visokih učilišta, u ljetnom upisnom roku u potpunosti je popunjeno Medijsko učilište u Koprivnici (90 kandidata ostvarilo je pravo upisa) te Visoka novinarska škola u Zagrebu - VERN, na kojoj je 31 kandidat ostvario pravo upisa, navodi se.

Oni kandidati koji u ljetnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti na jesenski upisni rok, ali samo na studijskim programima na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok, stoji u priopćenju i dodaje da će prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započeti 22. srpnja i trajati do 20. rujna ove godine ili do roka koji odredi visoko učilište. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene