Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upisi na fakultete

Rekord u Splitu: Maturantima za drugi rok ostalo samo 190 mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 3887 mjesta predviđenih za redovite studente u idućoj akademskoj godini, na splitskim fakultetima ostalo samo 190 slobodnih mjesta

Za studije na Sveučilištu u Splitu zabilježen je ove godine rekordan interes potencijalnih brucoša. Od 3887 mjesta predviđenih za redovite studente u akademskoj godini 2011/12 ostalo je samo 190 slobodnih mjesta.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Toranj od 27 katova Na blagdan svetog Dujma u Splitu otvoren najviši neboder u Hrvatskoj: "Zvonik katedrale je visok 60 metara, a mi smo na dvostruko većoj visini" Zoran Milanović posjet splitu Milanović o sastavljanju većine i kandidaturi: "Tresem se u tišini"

Sva mjesta popunjena su na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Filozofskom fakultetu, Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, Medicinskom, Kineziološkom, Pomorskom, Pravnom, Ekonomskom, Sveučilišnom studijskom centru za studije mora, Međusveučilišnom studiju mediteranske poljoprivrede i Zdravstvenim studijima.

Slobodnih mjesta još ima na Katoličko-bogoslovnom, Prirodoslovno-matematičkom, Kemijsko-tehnološkom fakultetu i Umjetničkoj akademiji. Kad su u pitanju sveučilišni studiji, zanimljivo je da ove godine posebno veliki interes vlada za studij matematike, gdje je popunjeno svih 40 ponuđenih mjesta.

Za stručne studije maturanti su također iskazali veliko zanimanje. Od 942 mjesta za redovite studente ostalo je slobodno samo 31 mjesto. Na izvanrednim studijima ostalo je 561 slobodno mjestoa na Ekonomskom, Pravnom i Pomorskom fakultetu te na Sveučilišnom centru za stručne studije. Nakon završenog upisa, Sveučilište će za sva preostala mjesta raspisati novi natječaj. (Agencija Vlm)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene