Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Split na nogama

Tko je muškarac za kojim traga policija? Od ranije je poznat zbog obiteljskog nasilja, povezan s drogom, a poznati su mu i sinovi...

Policija traga za muškarcem
Policija traga za muškarcem Foto: PU splitsko-dalmatinska
Poznato je tko je muškarac za kojim traga splitska policija zbog obiteljskog nasilja. Od ranije je poznat policiji.

Muškarac za kojim splitsko-dalmatinska policija traga zbog nasilja u obitelji je Davor Firić (59). Policija je u utorak oko 23:50 zaprimila dojavu nakon koje je ispred kuće u Splitu pronašla teško ozlijeđenu ženu, a u kući mrtvog psa. Policija je u pregledu obiteljske kuće pronašla i drogu.

U manje od 24 sata od događaja, MUP je objavio tjeralicu, a neslužbeno se diznaje da je Firić u nekoliko navrata najavljivao svoju predaju, no to se ipak nije dogodilo pa su u policiji zaključili da ih zavlači i sebi kupuje vrijeme, javlja dalmatinski portal.

Popodne je raspisana tjeralica i objavljena njegova fotografija, a s obzirom na nasilnu prošlost bjegunca, za njim tragaju sve raspoložive snage, navode.

Firić je od ranije poznat policiji kao počinitelj obiteljskog nasilja. U istoj toj obiteljskoj kući 2017. godine je zatočio svoju maloljetnu kćer. Prijetio je da će ubiti sebe i nju.

Ranije tog dana istukao je suprugu zbog svađe oko proslave rođendana, a kada je ona pozvala policiju, Firić se zatvorio u kuću s kćeri naoružan automatskom puškom, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Vili Beroš borba protiv onkoloških bolesti Donesen Akcijski plan protiv raka: "Činimo još jedan važan iskorak u unaprjeđenju prevencije, liječenja i kvalitete života"

Kriza je tada trajala ukupno pet sati. Kćer je pustio nakon sat vremena, a on se predao oko 21:45 kada je pred kuću stigao jedan od sinova.

Policija je nakon toga u kući pronašla automatsku pušku s 10 metaka, lovačku puštku uz još 28 komada različitog streljiva te drvenu palicu za bejzbol.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kibernetička sigurnost Hakeri blokirali rad važne agencije za nadzor financijskih usluga: Neće to biti zadnji takav slučaj

Firić ima dvojicu sinova iz prvoga braka. Sandro Firić (32) je prije dvije godine osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Branka Mijatovića.

2021. godine je nakon prepirke oko novčanog duga Firić prislonio pištolj na Mijatovićev zatiljak i pucao. Nakon toga ga je ranjenog izbacio iz automobila i ostavio na cesti nakon čega je preminuo od težine ozljeda.

Sin Ante Firić jedan je od šestorice Splićana uhićenih u prosincu 2017. godine u Beogradu nakon nereda na stadionu Partizana. Zbog toga ga je sud u Srbiji osudio na pola godine zatvora. Kasnije se saznalo da je njegov posjet Beogradu bio povezan s otplatom kokaina i heroina.

U listopadu 2018., kada je imao 27 godina, istrčao je na autocestu kraj Ivanić Grada. Udarila su ga tri automobila nakon čega je poginuo.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene