Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okaljan međunarodni ugled

Podignuta kaznena prijava protiv mladića koji su skinuli srpsku zastavu u Požegi: "Postoje obilježja javnog pozivanja na mržnju"

Mladić koji skida srpsku zastavu u Požegi
Mladić koji skida srpsku zastavu u Požegi Foto: Dnevnik.hr
Požeško-slavonska policijska uprava podnijela je kaznene prijave protiv dvojice mladića iz Pleternice u dobi 22 i 29 godina, koji su s jarbola u Požegi skinuli zastavu Republike Srbije, snimili mobitelom, a zatim snimku javno objavili.

Mladići su skinuli zastavu oko 1 sat ujutro 25. lipnja s jarbola na Trgu Svetog Trojstva, gdje su bile i druge zastave zemalja sudionika Hrvatskog festivala jednominutnog filma, koji se od 22. do. 26. lipnja održavao u Požegi.

Osumnjičeni su skidanje zastave snimili mobitelom, a potom snimku učinili javno dostupnom, pa su je na svojim stranicama prenijeli portali lokalnih medija. Prenesena je i informacija da je zastava skinuta jer je jednom od osumnjičenih u agresiji Srbije na Hrvatsku poginuo ujak.

Pročitajte i ovo Borna Kotromanić - 1 uvijek u centru pažnje Dobro raspoložena Borna Kotromanić pobrinula se da ne prođe neopaženo, a u mini haljini odvažila se i na rizičan potez

Pročitajte i ovo PR BSH Island Festival Počinje prvi veliki ljetni festival na Jadranu

U policiji su procijenili da snimak svojim sadržajem ima obilježje javnog poziva na nasilje ili mržnju te su odlučili Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi podnijeti kaznenu prijavu.

Hrvatski festival jednominutnog filma u Požegi ima međunarodni ugled, a ove godine je na 30. izdanju festivala u službenom programu prikazano 60 filmova iz 27 zemalja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene