Mladić koji skida srpsku zastavu u Požegi
Mladić koji skida srpsku zastavu u Požegi Foto: Dnevnik.hr

Požeško-slavonska policijska uprava podnijela je kaznene prijave protiv dvojice mladića iz Pleternice u dobi 22 i 29 godina, koji su s jarbola u Požegi skinuli zastavu Republike Srbije, snimili mobitelom, a zatim snimku javno objavili.


Mladići su skinuli zastavu oko 1 sat ujutro 25. lipnja s jarbola na Trgu Svetog Trojstva, gdje su bile i druge zastave zemalja sudionika Hrvatskog festivala jednominutnog filma, koji se od 22. do. 26. lipnja održavao u Požegi.

Osumnjičeni su skidanje zastave snimili mobitelom, a potom snimku učinili javno dostupnom, pa su je na svojim stranicama prenijeli portali lokalnih medija. Prenesena je i informacija da je zastava skinuta jer je jednom od osumnjičenih u agresiji Srbije na Hrvatsku poginuo ujak.

Borna Kotromanić - 1 Dobro raspoložena Borna Kotromanić pobrinula se da ne prođe neopaženo, a u mini haljini odvažila se i na rizičan potez

PR Počinje prvi veliki ljetni festival na Jadranu

U policiji su procijenili da snimak svojim sadržajem ima obilježje javnog poziva na nasilje ili mržnju te su odlučili Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi podnijeti kaznenu prijavu.

Hrvatski festival jednominutnog filma u Požegi ima međunarodni ugled, a ove godine je na 30. izdanju festivala u službenom programu prikazano 60 filmova iz 27 zemalja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju