Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok se utvrđuje

Noćas gorjele brodice u Sv. Filipu i Jakovu, dvije i potonule, a u tijeku je sanacija onečišćenog mora

Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: MPPI)
Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: MPPI) MPPI
Aktualno Galerija Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: MPPI) Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: MPPI) Foto: MPPI Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: MPPI) Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: MPPI) Foto: MPPI Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: MPPI) Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: MPPI) Foto: MPPI +0 Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: MPPI) Galerija 1/4 >>
U prvim satima utorka (8. svibnja) u luci u Sv. Filip i Jakovu požar je zahvatio brodice na vezu, nitko nije ozlijeđen, a radi ograničavanja onečišćenja mora angažirana je specijalizirana tvrtka koja se time bavi, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U tijeku je sanacija posljedica požara te utvrđivanje nastale štete, kao i uzroka požara na brodicama u filipjakovskoj luci.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

U 2:36 posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar službenici zadarske Kapetanije zaprimili su obavijest o izbijanju požara na brodicama na vezu u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov, a dolaskom na poziciju službenici Lučke kapetanije Zadar zatekli su pripadnike Javne vatrogasne postrojbe koji su gasili vatru na požarom zahvaćenim brodicama, od kojih su dvije već bile potonule.

Na brodicama u trenutku izbijanja požara nije bilo posada.

U cilju ograničavanje onečišćenja mora na poziciji nesreće, Kapetanija je u komunikaciji sa zapovjedništvom Županijskog operativnog centra Zadar angažirala tvrtku za obavljanje komercijalnih usluga uklanjanja onečišćenja iz mora i morskog okoliša, čiji su djelatnici postavili plutajuće brane oko opožarenih i potopljenih brodica.

Uz službenike Lučke kapetanije Zadar koji na poziciji provode očevidne radnje, istragu o uzrocima izbijanja noćašnjeg požara provode i službenici Policijske uprave Zadar. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene