U prvim satima utorka (8. svibnja) u luci u Sv. Filip i Jakovu požar je zahvatio brodice na vezu, nitko nije ozlijeđen, a radi ograničavanja onečišćenja mora angažirana je specijalizirana tvrtka koja se time bavi, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Galerija


U tijeku je sanacija posljedica požara te utvrđivanje nastale štete, kao i uzroka požara na brodicama u filipjakovskoj luci.

Vezani članci Požar na Sardiniji - 1 VIDEO Italija se bori s požarima na Sardiniji: Od Europe zatražili kanadere, evakuirane stotine ljudi Vatrogasac i požar, ilustracija Eksplozija u Otoku kod Sinja: Muškarcu u kuhinji eksplodirala plinska boca, zadobio opekline na ruci i nozi

U 2:36 posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar službenici zadarske Kapetanije zaprimili su obavijest o izbijanju požara na brodicama na vezu u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov, a dolaskom na poziciju službenici Lučke kapetanije Zadar zatekli su pripadnike Javne vatrogasne postrojbe koji su gasili vatru na požarom zahvaćenim brodicama, od kojih su dvije već bile potonule.

Na brodicama u trenutku izbijanja požara nije bilo posada.

U cilju ograničavanje onečišćenja mora na poziciji nesreće, Kapetanija je u komunikaciji sa zapovjedništvom Županijskog operativnog centra Zadar angažirala tvrtku za obavljanje komercijalnih usluga uklanjanja onečišćenja iz mora i morskog okoliša, čiji su djelatnici postavili plutajuće brane oko opožarenih i potopljenih brodica.

Uz službenike Lučke kapetanije Zadar koji na poziciji provode očevidne radnje, istragu o uzrocima izbijanja noćašnjeg požara provode i službenici Policijske uprave Zadar. (Hina)