Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagreb je i ove godine nominiran za najbolju europsku destinaciju.


U turističkom smislu, kolovoz prošle godine bio je po broju dolazaka najbolji u povijesti Zagreba.

Vezani članci Damir Vanđelić Vanđelić otkrio zašto će dati otkaz kao ravnatelj Fonda za obnovu: ''Puni mandat neću ostati...'' Urušen dio zgrade nakon novog potresa u Petrinji Seizmolozi potvrdili i drugi potres na Baniji, upozoravaju na moguća nova podrhtavanja: "Krenula sam na kat kad je počelo..."

Ukupni porast broja noćenja i dolazaka u glavnom gradu u 2014. godini iznosi 13 posto, a najviše dolazaka zabilježeno je iz Južne Koreje, Njemačke, Italije, SAD-a i Japana.

Uspješnim se pokazao i Advent u Zagrebu tijekom kojeg se broj dolazaka i noćenja povećao za čak 21 posto. Rezultate je novinarima predstavila Martina Bienenfeld, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Zagreba.

Hrvatska postala HIT u Južnoj Koreji - Otkriveno i zašto!

Na predstavljanju je bila i Sandra Čorak s Instituta za turizam koja je rekla da su gradovi, među kojima i Zagreb,'izvukli hrvatski turizam'.

Zagreb je i ove godine u izboru za najbolju europsku destinaciju, a glasovanje za prestižni naslov otvara se 20. siječnja na stranici www.europeanbestdestinations.org.

U 2014. osvojio je titulu druge najbolje europska destinacije, 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook