Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj turista porastao

Provjerili smo što sve Pakrac nudi mladim obiteljima: Zadržavaju stanovnike, a bilježe sjajne turističke rezultate

Gospodarstvo, mladi, turizam, poticaji (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Gospodarstvo, mladi, turizam, poticaji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Gospodarstvo, mladi, turizam, poticaji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/1 >>
Poticaji gospodarstvenicima, gradski stanovi liječnicima, oslobađanje komunalne naknade za roditelje s troje i više djece, samo su neke od mjera kojima grad Pakrac pomaže svojim stanovnicima. Uz to, bilježe i sjajne turističke rezultate.

Proizvođač piva Marko Barčan vagao je ostati u Pakracu ili otići. Odlučio je ostati, pokrenuo vlastiti posao i kaže, nije požalio. Krajem lipnja njegov pogon za proizvodnju dobio je i status male nezavisne pivovare.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Iako je na početku, Barčan ne misli stati. Već razmišlja o novim zaposlenicima. "Budući da imamo neki mjesečni kapacitet od maksimalno 10.000 litara, ja očekujem da ću u dogledno vrijeme uzeti kojeg radnika", planira Barčan.

Radnika u ovom dijelu Hrvatske, kao i u većini malih gradova, nedostaje. Svjestan je toga i poduzetnik Bruno Skalnik koji ima četvero stalno zaposlenih. U sezoni mu je potrebno mnogo više radnika.

Razvoj gospodarstva u ovom kraju karta je na koju Pakrac igra. Jedino tako, moguće je zadržati mlade u gradu, složni su i politika i gospodarstvenici.

"Ove godine odlučili smo se na poticaje gospodarstvenicima, obrtnicima, poduzećima. Imamo mjeru koja 75 posto sufinancira osnivanje obrta. Dajemo do 10.000 kuna ili 50 posto pomoći za ulaganja u njihovu dugotrajnu imovinu, a s 2.000 kuna financiramo novo zapošljavanje", objašnjava gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Dug je popis onoga što grad sve nudi, posebno za mlade obitelji. "Tu isto ima niz mjera kojima pokušavamo olakšati život roditeljima s troje ili više djece. Neke mjere su oslobađanje komunalne naknade, sufinanciranje vrtića, besplatan parking u gradu", dodaje gradonačelnica.

I na turističkoj karti Pakrac dobro stoji. Turizam na kontinentu privlači sve više gostiju. Iz Turističke zajednice grada Pakraca govore kako je ove godine došlo do povećanja broja turista za 40 posto. Oni koji dođu grad, u prosjeku ostanu dva i pol dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene