Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anne-Cecile Pinel

Potvrđeno: Kosti pronađene kod Ogulina pripadaju nestaloj Francuskinji

Anne-Cécile Pinel (Foto: Nestali.hr)
Anne-Cécile Pinel (Foto: Nestali.hr) Foto: Nestali.hr
Potvrđeno je kako ljudske kosti pronađene nedaleko Ogulina pripadaju nestaloj Francuskinji.

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati potvrdio je kako ljudske kosti pronađene nedaleko od Ogulina pripadaju Francuskinji Anne-Cecile Pinel koja je nestala prije tri godine nakon posjeta festivalu psihodelične glazbe Memento Demento u Tržiću Primišljanskom. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Prvog dana festivala Sudar dvaju vlakova smrti na Oktoberfestu: Ozlijeđeno osam osoba Odlazak s festivala Napokon slobodni! VIDEO Traje egzodus s paklenog festivala: Deseci tisuća ljudi u nepreglednoj koloni, istražuje se smrt osobe

Podsjetimo, nakon više od tri godine neizvjesnosti što se na festivalu dogodilo, 7. siječnja ove godine ogulinski su lovci u mjestu Tržić Tounjski pronašli ljudske kosti. Odmah se posumnjalo da su to kosti mlade Francuskinje.

Ustanovljeno je da se radi o ženskom kosturu te su primijećeni tragovi ozljeda. Na lubanji koju su pronašli lovci vidljiv je prijelom baze lubanje kod slušnog otvora, na desnoj sljepoočnici.

Anne-Cecile bila je studentica arhitekture i urbanizma. Posljednji je put viđena 21. srpnja 2014. godine u Tržiću Primišljanskom.

Kosti su pronađene u Tržiću Tounjskom, kilometar i pol udaljenom od Tržića Primišljanskog gdje se ljeti tradicionalno održava festival psihodelične glazbe Momento Demento, a na kojem je 2014. bila Francuskinja Anne-Cecile Pinel. Ni višekratne potrage velikog broja ljudi, policije, HGSS-a, ronilaca, lovaca, pa i roditelja i prijatelja nestale djevojke tada nisu urodile pronalaskom.

Pročelnik HGSS-ove Komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala rekao je da su pretraživanja zaista bila sveobuhvatna, ali da je prostor na kojem je ovo tijelo pronađeno na kartama HGSS-a tada bio obilježen kao minski sumnjiv prostor, o čemu imaju dokumente i karte Hrvatskog centra za razminiranje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene