Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U klubu Ritz

Potvrđena optužnica za ubojstvo Uskokovog optuženika Sablje u noćnom klubu

Policija privodi Kristijana Knegu
Policija privodi Kristijana Knegu Foto: Cropix
Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je potvrdilo optužnicu protiv zaštitara Kristijana Knege za ubojstvo Tomislava Sablje u zagrebačkom noćnom klubu Ritz te protiv bivšeg policajca Doriana Mrakovića za pomaganje u tom ubojstvu.

Zagrebački Županijski sud potvrdio je u četvrtak optužnicu protiv zaštitara Kristijana Knege te protiv bivšeg policajca Doriana Mrakovića za ubojstvo Tomislava Sablje u zagrebačkom noćnom klubu Ritz.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u optužnici navodi da je Knego kao voditelj zaštitara, 22. travnja 2023. oko 4:20 sati u noćnom klubu, nakon sukoba Sablje i jednog gosta, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablju koji je preminuo na mjestu događaja.

Pročitajte i ovo Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024.

Pročitajte i ovo Ilustracija nije u skladu s uredbom Provjerite zalihe! Iz prodaje se povlači još jedan proizvod

Uz to, Knegu terete da je zatražio od Mrakovića, koji je u klubu radio kao zaštitar, da mu iz automobila donese svoj pištolj što je Mraković i učinio ''pristajući da prvookrivljenik tijekom sukoba usmrti oštećenika''.

Mediji su ranije izvijestili da je Knego, zaštitar Bilić-Erića, ispalio hice iz pištolja kojeg mu je donio Mraković, suspendirani policajac koji je "na crno" redario u Ritzu na zagrebačkoj Trešnjevci. Mraković je, dodaju, došao nekoliko sati kasnije u policiju kojoj je predao oba pištolja.

Pročitajte i ovo Palestinski predsjednik Mahmud Abbas, belgijski premijer Alexander De Croo i španjolski premijer Pedro Sanchez drže se za ruke nakon sastanka u okupiranom gradu Ramallahu na Zapadnoj obali Pedro Sanchez Španjolski premijer: "Europa mora priznati Palestinu"

Ubijeni Sabljo bio je USKOK-ov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić koji je također imao problema sa zakonom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene