Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZATVORSKA KAZNA ZBOG KONOPLJE

Predsjednica o presudi Huanitu Luksetiću: "Iskoristit ću svoje zakonsko pravo i pomilovat ću ga!"

Huanito Luksetić (Foto; Dnevnik.hr) - 2
Huanito Luksetić (Foto; Dnevnik.hr) - 2
Aktualno Galerija Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Huanito Luksetić (Foto; Dnevnik.hr) - 2 Huanito Luksetić (Foto; Dnevnik.hr) - 2 Zlata Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Zlata Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Huanito Luksetić osuđen na dvije godine zatvora (Foto; Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Tijekom sjednice Hrvatskog sabora Ivan Pernar obznanio je vijest da će Huanito Luksetić zbog korištenja marihuane morati u zatvor na dvije godine, odlukom Županijskog suda u Rijeci. Podsjetimo, Huanito Luksetić koristio je ulje konoplje u medicinske svrhe, za liječenje i ublažavanje simptoma multiple skleroze.

"Huanito nije kriminalac. Huanito je čovjek koji se liječio uljem od indijske konoplje koje mu je pomagao. Njemu se sudi jer je zapravo liječio samog sebe. On nije uzgajao indijsku konoplju radi dilanja, već radi vlastitog zdravlja", rekao je Pernar za govornicom u Saboru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora" Zbog lažne dojave o napadu prijeti mu zatvorska kazna Prijete mu 3 godine zatvora "Halo, policija, gradom hoda naoružani muškarac i napada ljude!" Policajci se dali u potjeru pa ubrzo shvatili o čemu se radi

"Ovakve presude ruše povjerenje građana u institucije", dodao je Pernar.

"Mi danas javno postavljamo pitanje – je li presuda Huanitu samo presuda jednom čovjeku ili je to presuda alternativnom načinu liječenja?" poručio je zastupnik Živog zida.

Huanito Luksetić boluje od multiple skleroze, a marihuanu je uzgajao za ulje, koje je konzumirao radi ublažavanja simptoma te teške kronične bolesti. Sutkinji je bila sporna količina od 15 kilograma, pa ga je odlučila poslati iza rešetaka.

Ipak, borbu za Huanitovu slobodu žalbama nastavljaju odvjetnik i obitelj Luksetić koja je shrvana ovakvim raspletom suđenja.

"Garantiram svojim životom da je moj sin radio za sebe, isključivo za svoje zdravlje. Danas je u tolikom šoku, ne može više nikoga vidjeti, ni govoriti ni razgovarati, hoda kao da je... ja ga zovem da je hodajući kostur", rekla je Zlata Luksetić, Huanitova majka.

Huanito Luksetić (Foto; Dnevnik.hr) - 2 Zlata Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

O svemu su se oglasili i iz Ureda predsjednice Republike: "Predsjednica Republike Hrvatske upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića te smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja.

Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik moraju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici Republike Hrvatske"

Na službenom Twitter profilu Predsjednica je objavila: "Kad g. Huanito Luksetić podnese zahtjev za pomilovanjem, iskoristit ću svoje zakonsko pravo i pomilovat ću ga!"

 Huanito Luksetić najpoznatiji je borac u Hrvatskoj za legalizaciju marihuane. U istom tjednu kad je dobio još nepravomoćnu presudu, drugi sud je čovjeka kojem je u automobilu pronađeno 15 kilograma marihuane osudio na uvjetnu kaznu.

Još je poznatiji apsurd slučaj Davida Kruljca, sina umirovljenog generala Mladena Kruljca, kod kojeg su pronađena četiri kilograma marihuane i 20-ak grama kokaina, koji je za to nakon nagodbe sa sudom dobio kaznu rada za opće dobro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene