Obavijesti Video Pretražite Navigacija
negirao krivnju

Vinko Zulim ostaje u zatvoru: Častio se hranom i pićem na račun općine?

U utorak uhićeni bivši saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Seget, Vinko Zulim, ostaje u zatvoru dok ne budu ispitani svi svjedoci.

Odlučio je u srijedu tako sudac istrage Županijskog suda u Splitu. Zulima se tereti da je potrošio nešto više od 400.000 proračunskih kuna u restoranima na reprezentaciju koju općina nije imala razloga plaćati.

"Sumnjiči ga se za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave", kazala je zamjenica ravnateljice USKOK-a Gordana Knaus.

Pročitajte i ovo Reakcija iz Segeta na uhićenje Vinka Zulima OPASNOST OD UTJECAJA NA SVJEDOKE VIDEO Rastrošnom HDZ-ovcu određen istražni zatvor, pogledajte kako su u Segetu proslavili njegovo uhićenje: "Je li ovo neka varka?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže istražni zatvor Naručivao hranu i piće na račun općine: USKOK objavio detalje uhićenja rastrošnog HDZ-ovca

"On je izrazito negirao to. Nikakvi fiktivni računi nisu postojali. Sve su se te radnje odvile, odnosno ručkovi su bili tako da ne vidim razloga kako će uopće ovo kazneno djelo opstati", istaknuo je Toni Marinković, odvjetnik Vinka Zulima.

"U prijedlogu je naveden 21 svjedok i dok se ti svjedoci ne ispitaju okrivljenik ostaje u istražnom zatvoru", rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin.

 

 

U zatvoru će Zulim ostati sljedećih mjesec dana.

"U prijedlogu je naveden, mislim, 21 svjedok, dok se ne ispitaju, okrivljenik ostaje u istražnom zatvoru", kaže Mešin.

Za lokalnu oporbu uhićenje je potpuno očekivano, no dovoljan razlog za proslavu.

"Par obožavatelja, da se tako izrazim, skupili smo se, upalili baklje, čisto malo ispred općine da pokažemo da se borimo, da nas ima, nakon toga smo napravili đir autima po mistu, svirali i dali ljudima do znanja da se ipak nešto mijenja i da je ovo nešto novo za Seget", kaže Luka Jadrić, nezavisna lista - Vrime je!

"Mi se nadamo da će stvari sada krenit i da će još neke optužnice izać na vidjelo na koje mi upozoravamo, ali na državi i na institucijama je da to dovrše", govori Josip Špika, bivši kandidat za načelnika (SDP)

Vinko Zulim jedan je od najdugovječnijih načelnika u Hrvatskoj, općinom je vladao od 1993. pa sve do 2021. godine. Kratko je bio i u Saboru, ali nikada se nije javio za riječ. Priču o njemu još 2014. mogli ste vidjeti u Provjerenom.

Ovako su tada mještani govorili o Zulimu: "Dao mi je do znanja da ima pištolj", "Jednostavno, od prvog dana naše općine ljude se ucjenjuje", "Sina načelnika općine, Vinka Zulima, vozio sam na treninge Hajduka svaki dan službenim automobilom općine Seget, 10 godina".

Koja je pravosudna sudbina Vinka Zulima, znat će se nakon istrage. A je li odzvonilo i njegovoj političkoj karijeri - u HDZ-u ne otkrivaju, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene