Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPASNOST OD UTJECAJA NA SVJEDOKE

VIDEO Rastrošnom HDZ-ovcu određen istražni zatvor, pogledajte kako su u Segetu proslavili njegovo uhićenje: "Je li ovo neka varka?"

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor za bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i načelnika općine Seget Donji Vinka Zulima. Dio stanovnika tog malog mjesta uhićenje je proslavilo kolonom vozila i bakljadom.

Bivšem HDZ-ovom načelniku i saborskom zastupniku Vinku Zulimu određen je jednomjesečni istražni zatvor. Zulim će ostati u istražnom zatvoru dok se ne ispita 21 svjedok. Zamjenica ravnateljice Uskoka Gordana Knausbit izjavila je kako će biti pozvano još dvadesetak dodatnih svjedoka. 

Zulim je, po riječima njegova odvjetnika Tonija Marinkovića, pred Uskokom iznio dvosatnu obranu u kojoj je vrlo iscrpno negirao djelo koje mu se stavlja na teret, javlja Jutarnji list. 

"Nikakvi fiktivni računi nisu postojali. Sve su se te radnje odvile, odnosno ručkovi su bili pa ne vidim razloga kako će ovo kazneno djelo opstati", kazao je Marinković. 

Uskok je nakon policijske prijave pokrenuo istragu protiv bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i načelnika općine Seget Donji Vinka Zulima zbog sumnje da je oštetio općinu za više od 425 tisuća kuna.

Istražni zatvor predložio je Uskok za Zulima zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Uhićenje Zilina posebno je oduševilo dio stanovnika te općine. Oni su uhićenje proslavili bakljadom i kolonom vozila.

Na stranici Facebooka Nezavisne liste Vrime je naveli su kako se radi o spontanom okupljanju kojim su željeli dati do znanja da im je dosta Zulima i da je njegovo uhićenje početak jednog pravednijeg Segeta.

"Od 13 sati zvone mobiteli; s druge strane su brojni zainteresirani novinari, poznanici i prijatelji koji ne vjeruju da je uhićen, moćni HDZ-ovac koji godinama drma Općinom Seget. Što ovo znači za Seget? Je li ovo neka varka? Ma ionako će ga pustiti za koji dan - samo su neka od pitanja koja nam se postavljaju. Ključno je iduće - Vinko Zulim nije nedodirljiv. Kao ni Ivo Sorić, Anđelka Sučić, Petar Špika, Ivan Strize, M. Z. i brojni ostali zaposlenici Općine Seget i zainteresirane skupine koje su gotovo trideset godina izvlačili naš novac za privatni interes.

Kako obilježiti takvo saznanje nego spontanom 'bakljadom' i kolonom vozila koja nagovještava da je ipak došlo neko novo vrime? Ovo ne znači da je bitka dobivena. Sutra nas i dalje čeka nered, nepotizam i netransparentnost prouzročena čovjekom čije ime danas puni naslovnice svih medija. Za nas se ništa nije promijenilo. S istim žarom i voljom nastavljamo borbu za naš Seget i našu djecu", priopćili su iz NL-a Vrime je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene