Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oštetio proračun općine

Uhićen bivši zastupnik: HDZ-ovca privela policija, pogledajte za što ga sumnjiče

Uhićen je Vinko Zulim, bivši saborski zastupnik HDZ-a i dugogodišnji načelnik Općine Seget.

Uhićen je Vinko Zulim, bivši saborski zastupnik HDZ-a i nekadašnji dugogodišnji načelnik Općine Seget.

Zulima se sumnjiči za štetu u općinskom proračunu dok je bio načelnik, kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, a navodno su sporni troškovi reprezentacije, jelo i piće te putni troškovi.

Zulim je priveden u službene prostorije, a tijekom poslijepodneva bit će ispitan u USKOK-u. Očekuje se da će se tražiti određivanje istražnog zatvora, a do tada može biti zadržan najviše 48 sati.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, USKOK osnovano sumnja da je Zulim tijekom 2017. i 2018. godine, kada je bio načelnik Općine i kada je imao ovlaštenje da koristi sredstva za reprezentaciju, naložio da se Općini Seget ispostavljaju računi konzumacije privatnih ručkova i večera u raznim lokalima i restoranima te ih je on sve potpisivao lažirajući njihovu svrhu.

Na taj je način, sumnja USKOK, oštetio Općinu za najmanje 425 tisuća kuna. Zulim je na čelu Općine Seget proveo 27 godina od 1993. do 2020. godine.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić, Natalija Martinčević Naguravanje u klubu Ne prestaju reakcije na snimku HDZ-ova župana: "Primitivna i nasilnička priroda... Argument premijera? Najsramotnija izjava"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Županijski sud oslobodio Ivu Sanadera: Pogledajte zašto su presudili da bivši premijer nije ratni profiter

U srpnju ove godine protiv Vinka Zulima podignuta je optužnica zbog prijetnji novinaru Slobodne Dalmacije.

Prema navodima iz optužnice u kojoj se ne spominju imena, novinar ga je nazvao i pitao je li M.Z., za kojeg se navodi da je zaposlen u Općini, njegov sin. Nekadašnji načelnik općine Seget tada se razbjesnio i rekao novinaru da zna tko je i gdje živi, kao i da ima dvije curice.

Zulim je poznat i po tome što je u srpnju 2020. godine, dok je bio HDZ-ov zastupnik u Saboru, verbalno napao saborsku zastupnicu Katarinu Peović. Kako je tada napisala na Twitteru, Zulim joj je "vrijeđao pretke nazvavši ih 'koljačima'".

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene